Foto: Søren Gylling

Beredskab trækker i land - frygter ikke vandmasser torsdag

Det ser ud som om, at borgerne i TV 2 Lorrys sendeområde slipper for vandmasser på trods af faretruende varsler.

Der er minimal risiko for oversvømmelser i TV 2 Lorrys sendeområde torsdag.

Sådan lyder det torsdag morgen fra Beredskabsstyrelsen, der tidligere har advaret om, at vandstanden på grund af et sjældent vejrfænomen kunne stige op mod 1,6 meter.

 Allerede tirsdag er vi begyndt at flytte 30.000 sandsække og mobile dæmninger.

Lars Høg Schou, Beredskabsstyrelsen

Køge var udpeget som et af de steder, hvor vandet kunne komme til at stå højt, men borgerne i Køge behøver altså umiddelbart ikke at frygte vandet i denne omgang. 

Hos Hovedstadens Beredskab er den seneste prognose, at vandstanden kan stige op til en meter.

- Det er ikke noget, der bekymrer mig. Vi skal op på en 1,25 meter, før det begynder at blive kritisk, siger operationschef Jan Kirk-Iversen til TV 2 Lorry.

Læs også Kritik af stormberedskab: Sent man lytter til borgerne

Han fortæller, at Hovedstadens Beredskab i en uges tid har arbejdet på at sikre nogle udsatte områder blandt andre i Hvidovre og Dragør. 

Læs også 100-årshændelse kan ramme hvert tiende år: Beredskab vil mangle udstyr

Under stormen Urd gav de mobile dæmninger udfordringer omkring Jyllinge på Sjælland. Og kolonnechef Lars Høg Schou fra Beredskabsstyrelsen kan ikke garantere, at der ikke opstår lignende problemer igen.

- Vi kan lægge dem ud og håbe, at de holder. Hvis digerne var høje nok, var der ikke brug for det, men det er de ikke, og derfor må man ty til midlertidige løsninger, siger Lars Høg Schou til Ritzau.

Han fortæller torsdag morgen, at det er området omkring Limfjorden i Nordjylland, der er i risikozonen for forhøjet vandstand torsdag.

Læs også Stormrådet giver grønt lys til erstatning for vandskader