Urd har kostet millioner: "Man fristes til at sende regningen videre"

Det har kostet cirka en million i døgnet at sikre Roskildes borgere mod stormen Urd i december 2016.

Stormen Urd gik i land i juledagene sidste år. Og i Roskilde fik man travlt med at lægge sandsække, watertubes og grus for at holde vandet for døren. 

quote Det er tredje stormflod, så det begynder at nærme sig 10 millioner kroner

Joy Mogensen, borgmester

Sammen med frivillige arbejdede beredskabet i døgndrift i flere dage, og det koster dyrt. 

Den samlede regning er netop sendt til Roskilde Kommune, og den lyder på cirka 2,9 millioner kroner, hvilket svarer til cirka én million per dag. 

Det skriver SN.dk. 

Dertil skal lægges de skader, som stormen forårsagede på private, haver, hække og hegn, som bukkede under for uvejret. 

Derfor lyder den samlede regning på cirka 3,5 millioner kroner.

- Det er nogenlunde det, vi havde regnet med, at det ville koste. Indsatsen varede lidt længere, og derfor blev det også lidt dyrere denne gang, siger borgmester Joy Mogensen (Soc. Dem.) til TV 2 Lorry. 

Kommunen er særlig udfordret, da strækningen ved fjorden er lang.  Også flere steder ved Inderfjorden er der risikoområder. Det drejer sig blandt andet om området ved Vikingeskibsmuseet. 

- Regningen er ikke engang den endelige. Det er jo kun beredskabets udgifter. Vi ikke lagt alle de timer til, som vores folk fra kommunen brugte i dagene under stormen, siger borgmester Joy Mogensen. 

Staten bør betale

Pengene finder Roskilde Kommune i deres opsparing, fortæller borgmesteren: 

- Men man fristes til at sende regningen videre til staten. Det er tredje stormflod, så det begynder at nærme sig 10 millioner kroner, som det har kostet os, siger hun til TV  2 Lorry.

Det er nu et år siden, at man i Roskilde Kommune søgte om godkendelse til et digeprojekt, der skal sikre en række udsatte borgeres huse, men sagsbehandlingen er endnu ikke færdig.

 Folketinget ændrede ellers kystbeskyttelsesloven i december 2016 for at få en mere effektiv sagsbehandling, som tager hensyn både til dem, der gerne hurtigt vil have beskyttet deres huse mod oversvømmelser eller erosion, og dem der ikke vil være med i projektet – måske fordi de ikke synes, at det er nødvendigt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik