Foto: TV2/Lorry

Storm kan smadre havn igen

Snart er det et år siden, at Bodil hærgede Nordkysten med massive ødelæggelser til følge. Gilleleje Havn var et af de steder, der blev hårdt ramt - og havnen kan blive lige så slemt medtaget i år, hvis en ny vinterstorm rammer Danmark.

Sådan siger havnens formand, fis-keskipper Per Klug, der peger på, at man ikke har haft tid og penge til at sikre sig mod nye storme, til Frederiksborg Amts Avis, onsdag.

- Vi er stadig i planlægningsfasen, så det kan gå lige så galt igen. Vi kan ikke gøre noget for at undgå det, siger Per Klug, der fortæller, at man arbejder på at skitsere et projekt for omkring 20 millioner kroner, hvor molerne skal være op til halvanden meter højere, end de er i dag.

Et andet problem er, at omtrent 25 både ligger fortøjet i lystbådehavnen. I en storm kan bådene blive slynget ind mod broerne og slå dem til pindebrænde, hvilket var det, der skete under Bodil. Men kommer der et varsel om storm, kan bådejerne få lov at flytte deres både ind i fiskerihavnen.

- Jeg vil opfordre til, at folk holder øje med vejret. Bliver der lagt op til storm, kan de kontakte havnekontoret og spørge, hvor de kan lægge deres både til, og så kan de få lov at flytte bådene ind i inderhavnen, indtil stormen er drevet over, siger Tina Barslev fra SOS Gilleleje Havn, en forening, der blev stiftet for at samle ind til reparation af lystbådehavnen.

Den mulighed havde bådejerne også sidste år, men mange både blev liggende.

- Stormen blev varslet i god tid, så de havde masser af tid til at gøre det, siger Per Klug.

Genopbygningen af lystbådehavnen kostede cirka fire millioner kroner, og derudover blev omkring 20 både ødelagt.