Storkriminel familie er dømt for ny svindel

Tre medlemmer af Ralfort-familien, der er særdeles godt kendt af politiet, er dømt for kreditkortsvindel.

Med en dom på tre års fængsel ved Retten i Glostrup torsdag har Daniel Ralfort tilført familienavnet endnu en dom til det kriminelle cv.

Men også Daniels søn og fætteren blev dømt i sagen om svindel med kreditkort.

Det oplyser anklager Bertil Haakonsson ved Københavns Vestegns Politi, der har ført sagen mod de tre familiemedlemmer ved Retten i Glostrup.

- Det er en familie, som giver problemer igen og igen, og denne gang er tre medlemmer blevet dømt for kreditbedrageri og hovedmanden Daniel er også dømt for momssvindel, siger Bertil Haakonsson til Ritzau.

- Hovedmanden Daniel Ralfort er dømt for at få fire subsistensløse svenske statsborgere til at stå som stråmænd, hvorefter de har købt ind i svenskernes navne for 2,2 millioner kroner, forklarer anklageren.

Svindelen foregik ved kviklån, indkøb hos L'easy og andre forretninger. Tre af svenskerne blev fundet via europæiske arrestordrer, og de har vidnet mod familiemedlemmerne om den svindel der foregik fra 2009 og frem til 2011.

- Hvis de tog et kviklån, så var svenskerne blevet lovet, at de ville få halvdelen. Men det fik de ikke og rejste så tilbage til Sverige, siger Bertil Haakonsson.

Sønnen har fået ni måneders fængsel, mens fætteren kun fik 40 dages betinget fængsel. Daniel Ralforts søster er tidligere dømt i samme sag, hvor hun tilstod at have kørt taxi for 23.000 kroner på svenskernes erhvervede kreditkort.

Fætteren har tidligere fået en dom på tre års fængsel for at røve 192.000 kroner fra en pengetransport med dagens omsætning fra Hennes & Mauritz på Strøget i København. Pengene er aldrig blevet fundet.

Fætteren har også været sigtet for et røveri, hvor han ifølge politiet sammen med flere andre mænd tvang flere bilister til standsning og røvede dem for biler og værdier til 866.000 kroner.

Fætterens lillebror fik også tre års fængsel for samme røveri mod pengetransporten tilbage i 2000. Selvsamme lillebror er tidligere sigtet for et røveri på åben gade i København, hvor en mand blev frarøvet en halskæde til en værdi af 27.000 kroner.

Et kvindeligt medlem af Ralfort-familien sidder lige nu varetægtsfængslet sigtet for røveri.

Familien klagede sidste år over politiet, som de mente havde banket dem gule og blå ved deres hjem i Ishøj. Det er uvist, hvad resultatet af klagen blev.

Daniel Ralfort og de to andre dømte i den seneste sag mod familien har endnu ikke besluttet, om de vil anke dommen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik