Storkonflikt kan bremse togtrafik over Øresund

En kraftigt reduceret bemanding kan betyde, at Banedanmark i forbindelse med en storkonflikt vil indstille togdriften over Øresund og i resten af Danmark.

Hvis der kommer strejke og lockout, kan det betyde, at togtrafikken i Danmark vil blive indstillet. Det kan også betyde, at der ikke vil køre tog over Øresund. Det bekræfter Banedanmark over for News Øresund.

Faglige organisationer har i ugens løb opfordret deres medlemmer til at strejke fra d. 4. april, hvis ikke der kommer et gennembrud i forhandlingerne om de offentligt ansattes overenskomster. 

Staten, regionerne og kommunerne har varslet en omfattende lockout af 440.000 offentligt ansatte som modsvar.

Hvis storkonflikten bliver en realitet, kan det blive nødvendigt for Banedanmark at indstille al togtrafik i Danmark.

Det gælder både fjern-, regional-, gods- samt S-tog.

- Det er Banedanmarks vurdering, at med en så kraftigt reduceret bemanding til rådighed, bliver risici og skrøbelighed for stor, da der ikke vil være nogen form for robusthed til at kunne kompensere for f.eks. sygemeldinger og afvigelser fra normalbilledet. En sikker og velfungerende infrastruktur forudsætter, at der er disponibelt personale 24/7, som bl.a. kan træde til, når der opstår tekniske fejl, tognedbrud, personpåkørsler eller andet, lyder det fra Søren Boysen, der er direktør for Teknik i Banedanmark. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik