Storkollektiv og speedway: Her er syv anbefalinger i Frederikssund

Oplev fart over feltet til speedway i Slangerup, drik bæredygtig kaffe hos Sanne, eller oplev storkollektivet hos Svanholm Gods. Her er syv anbefalinger til naturskønne Frederikssund

TV 2 Lorry er i fuld gang med sommerudsendelserne, hvor vi besøger alle 34 spændende kommuner i Lorryland.

Vi anbefaler nogle steder, som du måske ikke nødvendigvis kendte i forvejen. Borgmestrene kommer med tre anbefalinger til oplevelser i netop deres kommune, og så fortæller de lokale om, hvad der rører sig i kommunerne.

I det niende sommerprogram besøger vi Frederikssund, hvor man kan opleve masser af kultur og natur.

Sannes Kaffe

Sannes Kaffe er en lokal gårdbutik drevet af Sanne Heimann og hendes mand. Udover bærerdygtigt Kaffe, te, chokolade, dansk design, der kan købes i butikken, arrangerer Sanne også intimkoncerter i laden på gården.

Den lille gårdbutik/cafe/koncersted er en lokal perle.

Kalvøen

Kalvøen er et naturområde med restaurant, strand, park og roklub. I 1870'erne blev Kalvøen ved inddæmning gjort landfast med Frederikssund. Det er et traditionsrigt, rekreativt og bynært område, hvor der findes stisystem fra byen til lystbådehavnene.

Kalvø er forbundet med fastlandet med en dæmning, så man kan køre over til øens p-plads.

Svanholm Storkollektiv

Kollektivet blev grundlagt i 1978. Her er økologi, bæredygtighed og fællesskab udgangspunkt for fællesskabet. Der er 6.200 m2 bolig, 200 hektar økologisk landbrugsjord, egen skov og børnehave til de 85 voksne og 48 børn, der bor i kollektivet.

Svanholm Storkollektiv har blandt andet en stor vindmølle som leverer omtrent lige så meget strøm, som kollektivet forbruger.

Selsø Slot

Selsø Slot blev bygget i 1570’erne af Jakob Ulfeldt, som var en af landets mægtigste mænd og medlem af Rigsrådet. Den sidste beboer flyttede derfra i 1929 og i 1995 blev slottet til et museum, hvor man blandt andet kan opleve datidens kunst og interiør. Selsø Slot skulle eftersigende også være hjemsted spøgelset Den Hvide Dame.

Det smukke slot er bestemt et besøg værd.

Slangerup Speedway Klub

Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V) anbefaler, at man tager til Slangerup, hvor finder man en speedway klub, der er fuld af maskiner, spænding og sammenhold. I løbet af sommeren kan man opleve Slangerup Speedway Klub fra første parket, hvor der indbydes til god stemning og masser af fart. Når Slangerup Speedway Klub kører om sejren i Metal Speedway League (det officielle navn på den danske speedway-liga) er der masser af publikum til stede. Speedwaycenteret kan rumme helt op til 2000 gæster.

Fart over feltet i Slangerup Speedway Klub.

Gerlev Rosenpark

I Gerlev Rosenpark kan man gå en tur og opleve farverige og duftende roser. Bag de mange velplejede roser står en flok frivillige, der gør et stort stykke arbejde for at passe og bevare blomsterne. Rosenparken i Gerlev er særligt smuk, når roserne springer ud senere på året.

Naturskøn og velduftende oplevelse i Gerlev Rosenpark.

Bænk i naturskønt område

I det naturskønne landskab nær Selsø Slot findes der en dejlig bænk, hvorfra der kan opleves et hav af forskellige fuglearter og planter, og hvor solnedgangen er ekstra smuk.

Et helt særligt sted til solnedgang.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik