Storkene lyver ikke: Foråret er på vej

Den sibiriske kulde har længe hærget herhjemme, men det er storkene sydpå uvidende om. Allerede i denne uge forventes flere at ankomme.

I Danmark findes der kun meget få ynglende storkepar, men det bliver der måske lavet om på meget snart.

Allerede i sidste uge blev en stork spottet i Vallensbæk og allerede i løbet af denne uge forventes flere at ankomme.

Det fortæller storkeentusiast og formand for Storkene.dk Jess Frederiksen. 

- Der kommer masser af storke nu her, selvom kulden har været her længe. Nede sydpå, hvor storkene kommer fra, ved man jo ikke, hvor koldt det er heroppe. Men noget tyder også på, at det snart bliver lunere, siger han.

quote - Storkenes indre ur fortæller dem, at det er tid til at komme nordpå. Det er begyndt at blive lysere, og mange er allerede spottet på Fyn og kommer nok snart til Sjælland.

Jess Frederiksen, Storkenet.dk

Den stork, der sidste uge blev spottet i Vallensbæk er dog fløjet videre til Skåne, hvor der er bedre levevilkår for storkene. Men Jess Frederiksen håber på, at der i år vil komme endnu flere til den danske side af hovedstadsområdet.

- Storkenes indre ur fortæller dem, at det er tid til at komme nordpå. Det er begyndt at blive lysere, og mange er allerede spottet på Fyn og kommer nok snart til Sjælland, siger han.

I Danmark findes kun et storkepar, som bor her hele året: Ida og Emil fra Gundsølille nær Roskilde, som efterhånden er blevet et landskendt par. 

- Ida og Emil er her hele året, og det er kun deres unger, der trækker sydpå om vinteren. De passes af gartneriejerne det sted, hvor de har slået sig ned, som er et perfekt egnet sted for en storkefamilie med vand og mad i naturen omkring, siger Jess Frederiksen.

I Skåne findes der ifølge Jess Frederiksen 70 ynglende par - men håbet er, at hovedstadsområdet i år kan få tilføjet mindst et ekstra par. 

Derfor laves og sættes der på lørdag storkereder op flere steder i her i Lorryland - blandt andet syd for Køge og i nærheden af Vanløse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik