Store rejsedag onsdag tegner til at forløbe uden stor trængsel i hovedstadsområdet

Vejdirektoratet har tidligere spået mere trængsel på flere veje i hovedstadsområdet 2. juledag. Men ved middagstid er meldingen, at trafikken forløber uden de store problemer.

2. juledag er julens store rejsedag, og derfor har Vejdirektoratet tidligere meldt ud, at de anbefaler, at man kører mod København udenfor tidsrummet 10-14 onsdag.

På Sjælland er det særligt på Vestmotorvejen og Køge Bugt Motorvejen ind mod København samt ruten fra færgen ved Sjællands Odde ind mod hovedstaden, der er forventet at blive fyldt med biler frem til klokken 14 onsdag.

Men onsdag ved middagstid er meldingen fra Vejdirektoratet anderledes positiv:

- Det var forventet, at der ville blive stor trængsel på vejene fra klokken 10, men det ser pænt ud uden de store problemer i hovedstadsområdet, siger den vagthavende hos Vejdirektoratet Brit Osted Nielsen.

Brit Osted fortæller, at juletrafikken også forløb pænt sidste år.

- Meget tyder på, at flere har valgt at lytte til vores råd om at køre mod København inden klokken 10 eller efter klokken 14 på 2. juledag. Det har også stor betydning, at der ikke er glatte veje i år, siger hun.

Der er dog kødannelser på Motorring 3 i sydgående retning onsdag formiddag og stadig ved middagstid på grund af et olieudslip fra en lastbil.

Også togtrafikken forløber indtil videre uden problemer

Mange har valgt i stedet at tage toget fra hovedstadsområdet til Fyn og Jylland i dagene op til jul, og nu vender også mange af togpassagererne retur.

Men togtrafikken forløber indtil videre også uden problemer.

- Man kan stadig få en pladsbillet i togene, og der er plads til, at folk kan rejse, når de vil. Hvis man gerne vil undgå den største travlhed skal man dog vendte med at tage toget mod København til sidst på eftermiddagen, siger trafikinformationschef hos DSB, Tony Bispeskov.

Hvis man derimod skal med toget væk fra København, er der ingen travlhed.

DSB forventer, at der er flest mennesker på stationerne i hovedstadsområdet i eftermiddagstimerne onsdag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik