Først til mølle: Brandudsalg i Illums Bolighus starter fredag

Illums Bolighus har offentliggjort, at de genåbner butikken på fredag, og det bliver med store rabatter på flere af de dyreste designmøbler.

Der er blevet arbejdet på højtryk de seneste par dage for at få gjort Illums Bolighus klar til at genåbne, efter en brand i weekenden raserede store dele af butikken og ødelagde adskillige møbler og brugsgenstande.

Nu er der ifølge Sofie Molls, marketingchef i Illums Bolighus, ved at være styr på den ikoniske butik på Amagertorv, som genåbner på fredag klokken 10.

- Butikken ser forbløffende fin ud. Alt beskadiget er fjernet, alle de møbler, der er blevet totalødelagt, er kørt bort, og der er gjort rent over det hele. De områder, hvor man ikke må færdes, er der sat mure op, fortæller marketingchef i Illums Bolighus, Sofie Molls, til TV2 Lorry.

Som tidligere annonceret genåbner Illums Bolighus med et stort brandudsalg, hvor kunderne kan købe adskillige af de varer, der ikke er total-ødelagte, til spotpris. 

De varer, der kommer på brandudsalg, vil være nedsat med 50 procent og sælges efter først til mølle-princippet.

- Det er de varer, vi kan stå inde for, som er så lidt beskadigede, at de vil kunne gøre gavn et sted. Alt det, der er for ødelagt, det er kørt væk, siger Sofie Molls.

Dog påpeger hun, at man skal være opmærksom på at få renset tekstiler for røglugt. 

Store rabatter på husets dyreste varer

Til brandudsalget vil hele førstesalen og børneafdelingen være sat ned. Men også designmøblerne, som er nogle af husets dyreste varer, er med på brandudsalget. Her vil man på fredag kunne købe udstillingsmodeller til halv pris.

- Til et normalt udsalg, hvor vi sælger udstillingsmodeller, er det i størrelsesordenen 20-30 procent. Vi har aldrig haft det til halv pris før, siger Sofie Molls. 

Brandudsalget omfatter

  • Udvalgte udstillingsmøbler
  • Georg Jensen, Stelton, by Lassen, Ørskov, Lykketrolde, Stoff, SKANDINAVISK, Muuto, Lucie Kaas, Lala Berlin, Design Letters
  • Udvalgt Normann Copenhagen
  • Udvalgte tekstiler fra Linum, Bjørn Wiinblad, Humdakin, Marimekko, HAY og Skagerak
  • Alle varer i børneafdelingen, puder/plaider, fashion, sko, dyner, hudpleje, tasker, badetekstiler og sengelinned

Illums Bolighus har ikke det samlede overblik over, hvor mange varer, der er sat ned, men som eksempel vurderer Sofie Molls, at der i den "tunge ende" er omkring 50 lænestole, 100 spisebordsstole og 10 spiseborde. 

Vagter skal sikre ro og orden

Kunderne vil blive lukket ind i hold af vagter for at sikre god ro og orden, oplyser Sofie Molls, og der vil som udgangspunkt blive lukket 100 ind ad gangen.

- Det er ikke mange, men vi har færre kvadratmeter herinde nu, fordi der er områder, der er spærret af, så det er for, at man ikke føler, man kommer ind i et hus, der er stopfyldt. Man skal føle, man har tid til at handle, fortæller Sofie Molls.

Hun påpeger dog, at det afhænger af, hvor kunderne søger hen, og hvor stor interessen er. 

Som udgangspunkt er der ikke nogle begrænsninger på, hvor mange varer kunderne må handle. Dog hedder det sig, at der er "intet salg med henblik på videresalg," og derfor vil Illums Bolighus vurdere det i situationen. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik