Store årgange rammer gymnasiet

De kommende år bliver der trængsel på gymnasierne i Region Hovedstaden. Årgang 95 er en af de større i hovedstadsregionen, så stor at gymnasierne Region Hovedstaden står over for at skulle modtage 700 ekstra nye elever efter sommerferien. Gymnasierne planlægger at øge kapaciteten på skolerne med 24 ekstra klasser - 15 gymnasieklasser og 8 HF-klasser, fremgår det af tal fra regionens Udvalg for Uddannelse og Forskning, skriver Frederiksborg Amts Avis, fredag.

- Ungdomsårgangene topper i hovedstadsregionen i 2011 og 2012, men bliver så mindre i de efterfølgende år. Derfor skal de mange elever rummes i de eksisterende bygninger, og det kan de også godt, siger rektor på Birkerød Gymnasium, Anders Kloppenborg, der er formand for Fordelingsudvalget for gymnasierne i det gamle Frederiksborg Amt. Først senere på måneden, når de unge har valgt gymnasier, vil det vise sig om prognoserne holder.

- Men et større antal ansøgere kan betyde, at lidt færre får opfyldt deres førsteprioritet i gymnasievalget, siger Anders Kloppenborg.
Når Camilla, Julie, Mathias og Frederik - de mest populære børnenavne i 1995 - til sommer er færdige med folkeskolen, viser prognosen, at 52 procent af dem begynder på gymnasiet eller HF.

I Nordsjælland betyder det større elevtal, at der planlægges med én ekstra klasse på Frederiksborg og Frederikssund Gymnasium samt 3 nye HF-klasser på VUC i Hillerød og Helsingør, mens Frederiksværk Gymnasium planlægger for en klasse mindre.

Marianne Stendell, formand for Region Hovedstadens Uddannelses- og Forskningsudvalg, glæder sig først og fremmest over de mange unge, der søger en ungdomsuddannelse. Men hun advarer mod farerne for en skævvridning af regionen. Ikke mindst fordi de nye klasser oprettes på de skoler, som i forvejen begunstiges af mange ansøgninger.

- Udfordringen kommer, når årgangene igen bliver mindre. Da skal vi stå vagt om udkantsgymnasierne, så de forbliver intakte. Vi ved at det især er unge i yderkanterne som har svært ved at komme i gang med en uddannelse, og her er det afgørende med gode, nære uddannelsestilbud, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik