Store ambitioner for supercykelstier: De skal mangedobles

Supercykelstier mellem hovedstadsområdets byer er mere populære end nogensinde. En stor visionsplan skal mangedoble strækningerne inden 2045.

For den 52-årige adjunkt Simon Davidsen er der kun ét transportmiddel, der er det rigtige, nemlig cyklen. Den tager han til og fra arbejde, en tur på 31 kilometer hver vej.

- Helst hver eneste dag. Jeg kan ikke undvære det. Man bliver jo glad af at cykle, siger han til TV 2 Lorry.

Simon Davidsen bor i Roskilde og arbejder på Nørrebro, og derfor tilbagelægger han cirka 15.000 kilometer om året på vej til og fra arbejde.

Heldigvis for ham bliver livet på cykelstien snart endnu mere let.

23 kommuner samarbejder nemlig om at etablere supercykelstier i hovedstadsområdet, og de arbejder lige nu på en visionsplan, der frem mod 2045 skal udvide supercykelstierne fra 167 til 750 kilometer.

En god ide, hvis man spørger Simon Davidsen:

- Det er en transport, der kører fra dør til dør. Du har aldrig problemer med din parkering, og så har man faktisk alt det, man skal bruge i livet. Og så kan man spise alt det, man vil forresten. Det er jo en lykkelig tilstand, siger han.

Roskilde afsætter fire millioner

Byrådet i Roskilde afsatte i går aftes fire millioner kroner til at opgradere strækningen mod København fra cykelsti til supercykelsti.

Når det sker kommer det blandt andet til at betyde heller til buspassagerer, så cyklisterne ikke behøver sænke farten, og en bedre belægning.

En gevinst for samfundet

Samfundsmæssigt er det en god gevinst at få flere op på cyklerne, mener Jens Mandrup, SF, der er formand for Trafikudvalget i Region Hovedstaden:

- Alene her i Region Hovedstaden sparer vi 1,1 millioner sygedage om året ved, at folk cykler. Så jo flere vi kan få op på cyklerne, jo bedre er det for sundheden, siger han.

Roskildes arbejde med en supercykelsti forventes at starte allerede i efteråret, så det er klar til indvielse om to år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik