Storby-kvinder føder senere end andre

Storbykvinder prioriterer studier og job før første baby

Når en lille ny kommer til verden i København, så møder hun en mor, der er noget ældre end den mor, nyfødte møder i andre dele af landet. For Københavnske kvinder har noget nær Danmarksrekord i høj alder for føstegangsfødende. Og i nogle af de omkringliggende kommuner venter kvinderne endda endnu længere. Det skriver metroxpress.

Rekorden indehaves af kvinder på Frederiksberg og i Gentofte, hvor gennemsnitsalderen for førstegangsfødende er næsten 32 år. I København  er den 30,8 procent. Det skal ses i forhold til for eksempel Lollands Kommune, hvor førstegangsfødende er 25,5 år i gennemsnit. 

Og gennemsnitsalderen for kvinder, der venter den første baby er stigende i hovedstaden.

quote Det går den forkerte vej i storbyerne

Morten Grønbæk, Vidensråd For Forebyggelse

-Det går den forkerte vej i storbyerne. Lyttede man til biologien, burde kvinder føde, når de var 20 år. Venter de til, de er 30 år, er frugtbarheden halveret. Politikere i storbyer burde gøre mere for, at kvinder kan få børn tidligere,« siger formand og professor Morten Grønbæk til metroxpress.

Han repræsenterer Vidensråd for Forebyggelse, der står bag en stor rapport om emnet.

Ifølge Det Nationale Forskningsinstitut For Velfærd hænger de sene hovedstadsfødsler sammen med, at kvinderne her typisk har længere uddannelser og venter med at få børn, til de er færdige med studierne og har fået arbejde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik