Stor virksomhed råber op: Mangel på arbejdskraft bremser væksten

En hurtigtvoksende virksomhed fra Herlev havde mandag inviteret erhvervsministeren ud for at diskutere manglen på kvalificeret arbejdskraft.

Hvis du har været til en koncert, på en natklub eller på et stadion, har du måske stiftet bekendtskab med virksomheden Pascals produkter.

De har nemlig siden 2006 produceret forstærkere til professionelt lydudstyr, som de selv betegner som en pendant til motoren i en bil.

Herlev-virksomheden har de seneste seks år vundet Gazelle-prisen, som er Børsens stempel på, at man er blandt Danmarks hurtigst voksende virksomheder. Det skyldes, at Pascal er blevet verdensførende inden for den globale niche, lydteknologi.

Men nu møder virksomheden modstand.

Virksomheden mangler arbejdskraft

Pascal har vokset sig større og større i de seneste år, men virksomheden har problemer med at finde tilstrækkeligt dygtige medarbejdere til at forsætte udviklingen.

- Vi kan se, at det bliver sværere og sværere at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, så vi vil gerne have, at vi får bedre adgang til at skaffe den her arbejdskraft. Kun på den måde kan vi vækste yderligere i fremtiden, siger direktør i Pascal, Lars Rosenkvist Fenger.

quote Vi kan se, at det bliver sværere og sværere at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, så vi vil gerne have, at vi får bedre adgang til at skaffe den her arbejdskraft.

Lars Rosenkvist Fenger, direktør i Pascal

Netop på grund af manglen på kvalificerede medarbejdere havde Pascal mandag inviteret erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) på et besøg hos dem for at fortælle ham om deres udfordringer og komme nærmere en løsning. Og erhvervsministeren anerkendte virksomhedens udfordringer:

- Manglen på arbejdskraft er nok den største udfordring for hele erhvervslivet i øjeblikket, og det er rigtig vigtigt, at vi får uddannet nogle flere, sagde han.

Pascal efterlyser løsninger

Ifølge Pascal er det helt afgørende for virksomhedens fremtid, at Erhvervsministeriet forsøger at finde en løsning på den manglende arbejdskraft. Firmaets direktør har selv flere bud på, hvordan man kan imødekomme udfordringen.

- Vi vil gerne sikre arbejdsstyrken med videnskompetencer i vores virksomhed, og i den anledning har vi to konkrete forslag. Det ene er at styrke arbejdsstyrkens frie bevægelighed, og det andet er at få uddannet flere ingeniører, fortæller Lars Rosenkvist Finger.

Selv mener erhvervsministeren også, at Danmark bør åbne mere op over for udenlandsk arbejdskraft, som kan komme virksomheder som Pascal til gode, når de i fremtiden søger medarbejdere.

- Hvis vi tænker på den lange bane, er det vigtig, at vi får uddannet danskere til de erhverv, som der er mest efterspørgsel efter. Men på kort sigt bør vi åbne lidt mere op for, at folk fra udlandet kan komme og arbejde i Danmark. Det er folk, der formentligt vil arbejde i Danmark i nogle år for så at rejse hjem igen, og som yder et kæmpe biddrag til den danske statskasse, uddyber Rasmus Jarlov.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik