Stor renovering på vej til Christiansborg

Christiansborg skal områdesikres for 46 millioner kroner. Arbejdet forventes at begynde i juli, og især Christiansborg slotsplads vil få nyt look.

På den sydlige af Christiansborg er promenaden ved Frederiksholms Kanal lige blevet færdigrenoveret for flere millioner kroner, men nu skal også nordsiden have et løft.

Der er dog tale om to forskellige projekter, da renoveringen mod nord er en specialiseret opgave indenfor områdesikring, som skal foretages ved Christiansborg Slotsplads. Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

quote Opgaven er så speciel indholdsmæssigt, at det er et relativt lille felt af entreprenører inden for landets grænser, man kan se i den.

Torben Møbjerg, Totalrådgiver, GBH Landskabsarkitekter

Fem forskellige aktører er blevet valgt til at kæmpe om projektet, og vinderen bliver den, der kan klare opgaven billigst.

Hovedentreprisen omfatter omlægning af hele pladsen foran Christiansborg, justering af cykelsti langs Christiansborg Slotsplads og justering af eksisterende kantsten langs Slotsholmsgade - samt justering af eksisterende midterhelle her, lyder det i prækvalifikationsmaterialet.

Dertil kommer blandt andet plantning af træer langs kanalen nord for Christiansborg Slotsplads, etablering af signalanlæg og belysning og derudover etablering af fugtmembran over Ruinmuseets dæk og kloakarbejder.

- Opgaven er så speciel indholdsmæssigt, at det er et relativt lille felt af entreprenører inden for landets grænser, man kan se i den. Det er ikke en opgave, der er nem at finde referencer til - også qua størrelsen, siger Torben Møbjerg, totalrådgiver hos GBH Landskabsarkitekter, som varetager rådgivningen af områdesikringen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

quote Det er ren pris, de konkurrerer på, så det tager ikke så lang tid at udvælge.

Torben Møbjerg, Totalrådgiver, GBH Landskabsarkitekter

Hovedentreprisen indeholder vigtigst af alt et anlæg af perimetersikring omkring Christiansborg Slotsplads bestående af hæve/sænke pullerter, hvor der er monteret 110 cm granitkugler. 

Konkurrencen står blandt ntreprenørfirmaerne Zacho-Lind A/S, Barslund A/S, Scheller, Hougaard & Petersen A/S, CG Jensen A/S og OKNygaard A/S.

Tilbudsfristen for de prækvalificerede er den 12. juni, og der forventes allerede at være fundet en vinder inden for cirka to uger derefter. 

- Det er ren pris, de konkurrerer på, så det tager ikke så lang tid at udvælge, siger Torben Møbjerg.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik