World Cleanup Day i Danmark - her kan du hjælpe

Otte forskellige steder i TV 2 Lorrys sendeområde er der mulighed for at give en hånd med, når danskerne samler plastik på World Cleanup Day lørdag den 21. september.

Du kender det sikkert. Du går en tur i parken, på stranden eller i skoven.

Du ser et gammelt sammenkrøllet plastikkrus eller en brugt plastikflaske ligge på jorden. Hvad gør du nu?

Enten lader du som ingenting og lader affaldet ligge, eller også samler du det op.

Lige meget hvilken kategori du tilhører, har du den 21. september mulighed for at gribe spanden og affaldssamleren og være med, når borgere i hele Danmark - og resten af verden - samler plastikaffald i naturen til World Cleanup Day.

Fakta

World Cleanup Day er er en global oprydningsdag, der er anført af en borgerledet massebevægelse, som kæmper for at rydde verden for affald.

 

World Cleanup Day startede i Estland tilbage i 2008, hvor 50.000 mennesker deltog. I 2018 deltog hele 18 millioner mennesker i 157 lande verden over i den største indsamlingsdag i historien.

 

I år afholdes World Cleanup Day lørdag den 21. september. På dagen mødes frivillige igen over hele kloden for at rydde naturen for skrald.

 

World Cleanup Day

Verdensnaturfonden WWF har i samarbejde med Netto spurgt danskerne, hvilke naturområder i Danmark der er mest forurenet med plastik.

- Vi har fået en masse henvendelser fra københavnerne omkring lokale naturområder, der er plaget af plastik. Det skal vi gøre noget ved, så derfor håber jeg også, at københavnerne er med på at hjælpe til med at give naturen en hjælpende hånd til World Cleanup Day sammen med os i Netto, siger Braw Bakir, der er regionschef for Netto.

Den 21. september står supermarkedskæden bag otte konkrete events, hvor alle kan deltage og give et nap med for naturen.

Her kan du samle plastik i Lorryland

  • Hornbæk Strand, Hornbæk
  • Fæstningskanalen ved Bystævneparken, Brønshøj
  • Søerne, Sortedam Dossering, København
  • Voldende, Torvegade 79, København
  • Amager Strandpark, København
  • Amager Fælled, ved grillpladserne, København
  • Læhegnet, Albertslund
  • Karlstrup Kalkgrav, Karlslunde

Kilde: Netto


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik