Stor ordre på vaccine giver 50 nye jobs

Aftalen mellem biotekvirksomheden Bavarian Nordic i Kvistgård og de amerikanske sundhedsmyndigheder, U.S. Food and Drug Administration, er nu endelig faldet på plads, hvilket betyder, at fabrikken i Kvistgård skal producere 20 millioner doser af koppevaccinen Invamune til det amerikanske beredskab. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den amerikanske myndighed har erklæret, at Bavarian Nordic nu møder samtlige krav til leverance af vaccinerne. Kæmpeordren kræver mange nyansættelser på virksomheden, som i dag beskæftiger 350 medarbejdere, hvoraf de 185 arbejder i Kvistgård.
- Vi skal gradvist ansætte mellem 40 og 50 nye medarbejdere i Kvistgård i løbet af året, men markedet for medarbejdere indenfor vores område er rigtig godt i øjeblikket, hvor eksempelvis Coloplast skærer ned. Så vi forventer ingen problemer med at få de rette folk, siger den administrerende direktør Anders Hedegaard til Frederiksborg Amts Avis..
Ordren til tre milliarder kroner sikrer Bavarian Nordic fulde ordrebøger i foreløbig tre år, men der er velbegrundede forhåbninger om, at USA vil bestille yderligere 60 millioner koppevaccine-doser.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

metaldetektor

Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

unge hjemløse

Slut med unge sofa-sovere: København opfører 36 ’skæve boliger’

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere