Stor opbakning til Distortion blandt københavnerne

Syv ud af ti københavnerne støtter musikfestivaler som Distortion, viser en meningsmåling som Epinion har lavet for DR København. Men det kan blive endnu flere, mener den nye kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti

- Jeg er faktisk ærgerlig over, at procenten ikke er endnu højere, fordi Distortion og vores musikfestivaler faktisk er nogle rigtig gode kulturoplevelser, som berører rigtig, rigtig mange mennesker, siger han til DR København.

Derfor skal bestyrelsen for festivalen i samarbejde med kommunen have strammet op på oprydningen dagen derpå og tis i gaderne.

- Det er urimeligt, at folk som bor i området, når de åbner døren, at de skal gå i gennem skrald på arbejdet.

Carl Christian Ebbesen mener, at pengene til en øget indsats skal findes ved, at deltagerne i gadefesten køber et armbånd for at være med

- Jeg synes, det er en god idé, at deltagerne køber et armbånd, således at der er penge til at sikre, at der både er toiletter og oprydning, og at man i det hele taget afvikler et professionelt arrangement, siger han til DR København.

Dermed mener han, at kommunen ikke skal bekoste øgede udgifter til oprydning,

En holdning Socialdemokraternes kulturordfører Simon Strange er lodret uenig i, for han mener, at kommunen skal støtte den elektroniske gadefestival Distortion så meget som muligt, så deltagerne i festivalen ikke hænger på regningen efter festen. For det er imod gadefestens ånd, mener han.

- Jamen så har man lidt misforstået, hvad Distortion handler om, det handler om, at alle kan være med, det handler om ikke at ekskludere, at alle folk mødes på gadeplan i en kæmpe gigantisk fest, siger han til DR København.

I stedet skal kommunen give de penge, der er nødvendigt, for at få ryddet ordentligt op efter festen og undgå tis på hvert et gadehjørne

- Vi skal støtte, at der bliver ordentligt oprydning, vi skal støtte, at der bliver holdt en ordentligt fest. Det her med at prøve at regulere den og prøve at sætte alle mulige systemer op for den, det er et eller andet sted mod dens grundlæggende struktur.

Københavns Kommune støtter Distortion med tre millioner kroner fra 2013 til 2016.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik