Stor katastrofe-øvelse: Skibskollision med olielæk og brand

De næste to dage er en større øvelse i gang ud for Gentofte og Lyngby-Taarbæks kyster. Selvom der er katastrofe-stemning, så er det bare træning.

En kæmpe katastrofe i Øresund: 

To skibe støder sammen, de store tanke lækker olie ud i havet, der opstår brand ombord på skibene og sidst - men ikke mindst - ryger der mennesker ned i det oliefyldte hav.

quote Det er et scenarie, der er potentielt i Danmark, hvor vi har så meget kyststrækning.

Lau Lauritzen, vicepolitiinspektør ved Nordsjællands Politi

Heldigvis er ovenstående scenarie ren fiktion - men hvis det skulle ske en dag, så skal vi være klar.

Derfor er Forsvaret, Nordsjællands Politi, Beredskabsstyrelsen Sjælland, Beredskab Øst, Lyngby-Taarbæk Kommune og Gentofte Kommune gået sammen om en storstilet øvelse.

- Det er et scenarie, der er potentielt i Danmark, hvor vi har så meget kyststrækning. Det kan også ske i Øresund, hvor der passerer rigtig mange fartøjer med olie og andre farlige stoffer om bord, siger Lau Lauritzen, der er vicepolitiinspektør ved Nordsjællands Politi.

 
 
Foto: alarm112danmark.dk

Øvelsen foregår ud for Taarbæks kyst de næste par dage - og beredskab og politi vil kunne ses både til lands, til vands og i luften.

Nordsjællands Politi fortæller, at man forsøger at lave øvelsen så tæt på virkeligheden som muligt, men der kommer ikke til at være nogen reel fare for miljøet.

Øvelsen skal styrke samarbejdet mellem statslige og lokale myndigheder i tilfælde af en større, alvorlig havforurening.

I øvelsesdagene vil man kunne se aktiviteter i farvandet ud for Lyngby-Taarbæk og Gentofte kommuner, ligesom der kan forekomme afspærring af områder på strandene i den sydlige del af Lyngby-Taarbæk Kommune og den nordligste del af Gentofte Kommune.

 
 
Foto: alarm112danmark.dk
 
 
Foto: alarm112danmark.dk

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik