Stor hæder til fødeafdeling - ansøgningerne vælter ind

En mentorordning er blandt de tiltag, der i dag har sikret fødeafsnittet på Hvidovre Hospital Arbejdsmiljøprisen 2019.

Indførslen af følgevagter og en målrettet indsats for at forbedre arbejdsmiljøet for de nyuddannede jordemødre er blandt årsagerne til, at Hvidovre Hospitals fødeafsnit mandag eftermiddag modtog Arbejdsmiljøprisen 2019 i kategorien ”Unge og nyansattes arbejdsmiljø”.

Liv Fosdal Keiding, der er arbejdsmiljørepræsentant på fødeafdlingen på Hvidovre Hospital, var med til at modtage prisen, og hun er meget glad og stolt.

- Det er ikke helt gået op for mig endnu, men jeg er meget glad på hele min afdelings vegne. Det er et kæmpe cadeau, og det betyder, at det vi gør, er det rigtige, siger Liv Fosdal Keiding til TV 2 Lorry.

quote Nu er vi oppe på fuld normering, og vi har faktisk flere ansøgere, end vi kan ansætte.

Liv Fosdal Keiding, arbejdsmiljørepræsentant, Hvidovre Hospital

Sidste år havde fødeafsnittet på Hvidovre Hospital problemer med dårlig trivsel, mangel på jordemødre og udfordringer med at rekruttere nye. Men den kedelige tendens er nu vendt fuldstændig på hovedet, hvilket blandt andet skyldes, at man har iværksat et nyt etårigt program til de nystartede.

Ifølge Liv Fosdal Keiding har de nye tiltag, der altså var med til at sikre prisen, været med til at ændre situationen. 

- Nu er vi oppe på fuld normering, og vi har faktisk flere ansøgere, end vi kan ansætte. Vi kan se, at indsatsen har givet et bedre arbejdsmiljø for hele afdelingen – ikke kun for de nyansatte og nyuddannede, siger Liv Fosdal Keiding.

quote Forhåbentlig kan initiativerne her inspirere i både sundhedssektoren og andre steder.

Troels Lund Poulsen, beskæftigelsesminister (V).

Udviklingen på Hvidovre Hospital imponerer beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), der overrakte prisen:

- Indsatsen på afdelingen er et rigtig godt eksempel på, at det kan betale sig at investere i medarbejderne, herunder de nyansatte, og at man kan komme langt med en fokuseret indsats.

- Forhåbentlig kan initiativerne her inspirere i både sundhedssektoren og andre steder, siger Troels Lund Poulsen.

Utroligt inspirerende

Udviklingen på Hvidovre Hospitals fødeafsnit, der er landets største fødeafdeling, imponerer Cristina Lage, der er formand for Arbejdsmiljørådet:

- Det er utrolig inspirerende at se, hvordan man på fødegangen har skabt en positiv spiral i forhold til trivsel og fastholdelse ved at satse massivt på introduktion og oplæring af de nyansatte jordemødre.

Arbejdsmiljøprisen uddeles af Arbejdsmiljørådet til fire arbejdspladser, som gør noget særligt for arbejdsmiljøet.

De tolv nominerede arbejdspladser og vinderne udvælges af en dommerkomite, der består af repræsentanter fra Dansk Arbejdsgiverforening, Fagbevægelsens Hovedorganisation, Kommunernes Landsforening, Lederne, Akademikerne og formanden for Arbejdsmiljørådet, Cristina Lage.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik