Stor gadefest skal sparke nyt liv i Hillerøds ungdom

Hillerød er ikke kun for småbørnsfamilier og pensionister. Det vil de unge bag nyt event bevise, når de i morgen afholder byens første gadefest.

Inspirationen til Hillerøds nye gadefest kommer fra de fester, som man kan opleve i de større byer. Billedet her er fra Distortion i København. Foto: Jonas Olufson - Ritzau Scanpix

- Jeg synes godt, at byen kan virke lidt død, hvis man ikke lige er småbørnsfamilie eller pensionist, fortæller Mick Andersen fra Ungdomskulturhuset om det, at være ung i Hillerød. 

Han er bare én ud af en lang række frivillige unge, der har sat sig for at arrangere den første gadefest for at ryste Hillerøds unge sammen på tværs af uddannelser, bydele og interesser.

Idéen med den nye gadefest er at give et spark til ungekulturen i Hillerød og vise, hvad man rent faktisk kan lave, hvis man tør at kaste sig ud i at bruge byen og dens faciliteter, fortæller Mick Andersen. 

Festen afholdes for første gang fredag den 21. september kl. 19 - 24 ved og omkring Posen i Hillerød. 

Læs også Fælles kærlighed til basmusik blev forvandlet til stor gadefest

Fællesspisning, grafittiworkshop og DJ's

Inspirationen til festen kommer fra de gadefester, som man allerede kender fra øvrige storbyer, og programmet minder om noget, vi har set før: Et gratis kulturmix i byens gader tilsat en god lydkulisse. 

Aftenen starter med fællesspisning på Posen. Og derefter byder programmet på alt fra gadesport til grafittiworkshop, livekoncerter og en lang række DJ's. 

Som et ekstra tilbud har Ungdomskulturhuset arrangeret fælles opvarming inden gadefesten. 

- Vi vil gerne have alle unge med til vores Gadefest - også dem, der måske lige er flyttet hertil og ikke kender nogen, og dem, der ikke føler, at de helt passer ind, fortæller Anastasia Hegner fra projekt UngTilUng.

Læs også 16-årig skaber sin egen festival i Smørum: "Vi har det lidt kedeligt"

Unge gider ikke at kede sig 

Festen er skabt som et projekt, som sociale, kulturelle initiativer, frivillige og private virksomheder skaber sammen. 

Men drivkraften bag er hos de frivillige unge, der har kastet sig ud i rollen som kulturentrepenører, der står for både planlægning og afvikling af aftenen.  

- Der har været meget at organisere, men heldigvis har der været en masse andre frivillige. Alle var super engagerede, hvilket også holder ens egen moral oppe, og får en til at yde en ekstra indsats. De opgaver, der skulle løses føltes derfor mindre som arbejde, og mere som at man tog en for holdet, siger Rasmus Sundin fra DFUNK

Han fortæller, at hanhåber, arrangementet kan få andres øjne op for, hvad man ellers kan lave for de unge i byen. 

Hillerød er ikke det eneste sted, hvor de unge selv tager arbejdshandskerne på, for at gøre byen lidt sjovere. 

I foråret arrangerede 16-årige Daniel Uweis fra Smørum sin helt egen festival, som løb af stablen den 2. juni.

I indslaget nedenfor fortæller han, hvordan kedsomhed inspirerede ham til at banke en ny skate-festival op fra bunden.  

02:45 Luk video

Bag den nye gadefest i Hillerød er et stort samarbejde mellem Hillerød Ungdomsskole, Ungdomskulturhuset, Ungerådet, DGI Nordsjælland, Hillerød Kommune, Projekt UngTilUng, Street-Lab, Grundtvigs Højskole, DFUNK, Fredriksbergcentret og LightingSound Events. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?