Stor fyringsrunde hos Post Danmark: 770 medarbejdere afskediges

Færre og færre sender breve, og derfor er Post Danmark nu nødsaget til at afskedige 770 ansatte. Allerede i næste uge får 520 ansatte en fyreseddel.

I næste uge vil 520 modtage fyresedlen hos Post Danmark. Den store fyringsrunde sker som konsekvens af den manglende efterspørgsel på det produkt, som organisationen leverer.

- Vi er igennem en fortsat proces, hvor mængden af breve falder ret dramatisk. Det fører desværre til, at vi må tage den konsekvens, at der skal være færre medarbejdere ansat, siger Hans Erik Lindkvist, der er chef for HR i Post Danmark, til Ritzau.

Fyringsrunden rammer bredt i organisationen, men særligt postomdelere og personale på sorteringscentraler og terminaler bliver hårdt ramt.

Hele 450 postomdelere og sorterings- og terminalpersonale bliver nemlig fyret i runden. Derudover afskediges 70 administrationsmedarbejdere i den 10.000 mand store organisation.

Foruden næste uges massefyring er 250 postarbejdere allerede opsagt og vil forlade posten indenfor to måneder.

Fyringsrunden var ifølge fælledstillidsrepræsentant for HK'erne i Post Danmark, Eigil Johannesen, forventet. Alligevel ærger han sig over, at det gælder så mange.

- Postaftalen var desværre nødvendig for at få virksomhedens økonomi på rette spor, men nu må det også stoppe. De seneste år har været præget af fyringer af mere end tusinde medarbejdere. Nu kan der ikke skæres mere, siger han til Ritzau.

TV 2 Lorry har haft kontakt til Post Nord vedrørende fordelingen af fyringer. Det er dog endnu uvist hvordan fyringerne rammer i TV 2 Lorrys sendeområde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik