Stor frustration over omlægning af busrute

Borgere i Valby er vrede over planer om at omlægge bus 1A, så den ikke længere kører gennem området. I dag er der borgermøde.

En gruppe borgere i Valby er stærkt utilfredse med den planlagte omlægning af bus 1A.

Bussen kører lige nu fra Toftegårds Plads og ud ad Vigerslev Allé, men med den planlagte ændring vil den fra 2019 i stedet køre ad Gammel Køge Landevej og forbi Folehaven.

Omlægningen sker som en del af en større busomlægning der træder i kraft med den nye Metro Cityring i 2019. I stedet for 1A vil der komme en lokal busdrift med færre afgange om dagen og uden natlige afgange.

Derfor har Thomas Dinsen der bor i Valby oprettet Facebook-gruppen "Bevar 1A", som på tre dage har den fået mere end 1200 medlemmer.

- Vi skal da beholde 1A, som den kører nu! Jeg kan da godt forstå, de skal have lagt nogle busforbindelser til når der kommer andre nye transportmuligheder, men jeg synes, det er synd at lukke Vigerslev Allé helt af for offentlige transportmidler, siger han.

Stort besvær

En af dem, der er meget sårbar overfor en omlægning af rute 1A er Michael Starholm.

- I øjeblikket bruger jeg bussen hver dag, fordi jeg skal ned til Vigerslev Station, siger han til TV 2 Lorry.

Hvis omlægningen bliver en realitet, kommer det til at betyde, at Michael Starholm bliver mindre mobil. Desuden vil han også skulle lære nye gåruter ned til busstoppesteder at kende, hvilket han selv anslår tager omkring en måned for ham.

- I forvejen bruger jeg meget energi på at færdes og komme frem og tilbage, og der tænker jeg, at det ikke ligefrem bliver nemmere, hvis det hele bliver omlagt, siger han.​

Borgermøde i aften

Som led i omlægningen af busserne i København er Movias foreslåede omlægning sendt til høring hos Københavns 12 lokaludvalg, og i aften holder Valby Lokaludvalg så borgermøde om planen.

Her vil det være muligt for lokaludvalget at komme med indsigelser og forslag til Københavns Kommunes økonomiforvaltning, inden det sendes til afstemning blandt politikerne på rådhuset.

Der er planer om, at buslinje 1A skal kører ad en ny rute, når Cityringen åbner i 2019. Og det går udover mange borgere i Valby. Københavns nye metrolinie betyder nemlig, at bus 1A ikke længere skal køre ad Vigerslev Allé gennem Valby. En af dem der bliver rigtig hårdt ramt af 1As omlægning, det er Michael Starholm.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik