Stor forskel i behandlingen af sukkersyge børn

Børn med sukkersyge har væsentlig bedre chancer for at få optimal behandling i Region Hovedstaden end i Region Sjælland.

Børn, der har sukkersyge og bor i Region Hovedstaden, har dobbelt så stor chance for at få den optimale behandling med en såkaldt glukosesensor som børn, der bor i Region Sjælland.

Det oplyser DR Sjælland på baggrund af nye tal, som sundhedsministeren har forelagt Folketinget.

Der er tale om en helt uhørt forskel, mener Diabetesforeningens administrerende direktør Henrik Nedergaard.

- Jeg synes, forskellen er helt uacceptabel, og jeg forstår den ikke. Jeg forstår ikke, at man ikke i Region Sjælland har det politiske mod, der skal til for at træffe de beslutninger, der skal til omkring sensorer, siger han til DR Sjælland.

Venstre-formand for Region Sjælland Jens Stenbæk afviser at mangle mod. Politikerne hverken kan eller bør blande sig i lægernes faglige vurderinger, siger han.

Jens Stenbæk undrer sig dog også over forskellene, og efter at have set på tallene, kan han ikke gennemskue årsagen.  

Han vil derfor nu tage kontakt til Region Hovedstaden i håb om at indlede et samarbejde om fælles kliniske retningslinjer for børn med diabetes. Målet er et mere ensartet tilbud.

Sundhedsminister Sophie Løhde fra Venstre er også klar til at kigge på forskellene i behandlingsmuligheder.

- Jeg skal ikke kunne sige, hvilke faglige vurderinger der ligger til grund for forskellen, men jeg har bedt Sundhedsstyrelsen om at kigge nærmere på grundlaget for behandling med glukosesensorer, siger hun til DR Sjælland.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik