Stor fondsdonation skal sikre bedre indeklima på folkeskoler

Tre kommuneskoler kan se frem til bedre indeklima, når et forskningsprojektet til 750.000 kroner starter i 2019.

I Helsingør kan skoleeleverne på tre kommuneskoler snart ånde lettet op - praktisk talt.

Kommunen er nemlig sammen med otte andre kommuner blevet udvalgt til at deltage i et forskningsprojekt, som skal forbedre skolernes indeklima.

- Jeg er derfor rigtig glad for, at vi er blevet udvalgt til at deltage i dette projekt, som helt klart vil kunne styrke os i arbejdet med fremtidens skolemiljø, siger Benedikte Kiær fra Konservative, som er borgmester i Helsingør Kommune, i en pressemeddelelse.

Realdania har støttet projektet, der sker i samarbejde med Teknologisk Institut, med 750.000 kroner alene til arbejdet på de tre folkeskoler i Helsingør.

Foruden Realdanias støtte skal kommunen selv lægge et tilsvarende beløb. Kommunen kan dog selv vælge, om det skal ske som mandetimer eller ved betaling af analyser.

Stort fokus på bedre klima

Målet for kommunen er at skabe en langsigtet strategi for et forbedret indeklima på kommunens skoler.

Samtidig vil kommunen opsætte konkrete mål for fremtidens indeklima ved blandt andet større renoveringer.

- Vi har et stort fokus på et godt arbejdsmiljø for eleverne i skolerne. Derfor har vi de seneste år renoveret mange kommunale bygninger og været opmærksomme på indeklimaet – især på skoleområdet, hvor forskningen viser en klar sammenhæng mellem indlæringsevnen hos eleverne og indeklimaet på skolen, siger Benedikte Kiær.

De tre skoler, som bliver en del af projektet, er Hellebæk skole, Nordvestskolen og en enkelt bygning på Skolen i Bymidten.

Projektet forventes afsluttet i slutningen af 2019, og pengene, som kommunen skal betale, kommer fra den almindelige drift på skolerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik