Stor donation til børne-pirater: ’Det giver os helt nye muligheder’

Sampension har doneret mere end 20 computere til non-profit organisationen Coding Pirates.

En masse computere, der lige så vel kunne være endt på lossepladsen, kommer nu til at bringe glæde og lærdom til børn og unge i Allerød-afdelingen af Coding Pirates.

Foreningen, der er en non-profit forening, har som vision at udvikle børn og unges it-faglige forståelse og teknologiske vovemod. Afdelingen i Allerød er en af de allerstørste af de 39 afdelinger, der er i Lorryland, og donationen fra Sampension bringer glæde i det nordsjællandske.

Pressefoto.
Pressefoto.
Foto: Coding Pirates

- Vi fik en henvendelse fra Sampension, om det var noget, vi kunne bruge, og det er det i den grad. Det er en rigtig flot donation, der kan understøtte, det arbejde vi gør i Allerød afdelingen, hvor vi har mere end 65 børn og unge, der kommer – det giver os helt nye muligheder, som vi ikke havde før, siger Nikolaj Bührmann fra Coding Pirates Allerød til TV 2 Lorry.

Selvom en del af navnet er Coding – altså kodning – så er det ikke, det børnene laver. I stedet bruger de tid på at bygge og designe egne computerprogrammer, lege med robotter og lave kreative designs med en 3D-printer.

- Før har vi været meget afhængige af, at de medbringer deres egen computer, men nu kan vi lægge specifikke programmer på computerne uden at skulle re- og afinstallere hele tiden, og vi kan måske begynde at lege med opbygning af servere også, siger Nikolaj Bührmann.

Fremtiden er digital

Når Nikolaj Bührmann skal forklare folk, hvad Coding Pirates er, så beskriver han det som at gå til digital-spejder, hvor børnene både lærer menneskelige og digitale færdigheder.

- Det tager udgangspunkt i, at vores børn vokser op i en verden, der kun bliver mere og mere digital, og vi mener ikke, at dagsinstitutionerne er i stand til at tage hånd om det. Derfor er vi i Coding Pirates, hvor vi arbejder med teknologisk forståelse gennem lege, ligesom vi også bruger tid på at tale digitalsikkerhed og online-etik med de unge, siger Nikolaj Bührmann.

Pressefoto.
Pressefoto.
Foto: Coding Pirates

I Allerød afdelingen er de 23 frivillige, som deler mandag til torsdag mellem sig. Mange af dem har selv børn, som er en del af Coding Pirates. Folkene bag har vidt forskellig baggrund – nogle er pædagoger, andre er programmører, og andre igen er ingeniører.

- Det er en kæmpe force, at vi har forskellig baggrund. Flere af de, der er stærke it-teknisk, mangler måske lidt af det pædagogiske, og omvendt. Vi komplimenterer hinanden rigtigt godt i foreningen, siger Nikolaj Bührmann.

Glade givere

I Sampension er de også glade. Der er blevet ryddet op i kælderen, og de har kunnet hjælpe en gruppe børn og unge.

- Vi havde nogle maskiner stående, vi ikke vidste, hvordan vi skulle komme af med, men vi blev opmærksomme på foreningen, og så var sagen klar. Computerne er blevet renset og er sikkerhedsmæssigt i tip top stand, og vi er meget glade for, at Coding Pirates kunne bruge dem, siger Troels Leth, der er kommunikationskonsulent hos Sampension, til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik