Stor dame besøger Hundested for sidste gang

Mandag morgen lægger en meget stor dame til kaj i Hundested – og hun bliver den sidste i år.

00:45

Sådan så det ud første gang et krydstogtskib besøgte Hundested i 2017.

Nej, artiklen her handler ikke om fedme, men derimod om store krydstogtskibe.

I år har Hundested Havn hidtil haft besøg af tre af de store madammer i årets krydstogtsæson, og mandag ankommer altså endnu en, når Saga Pearl II ankommer klokken otte om morgenen med 600 turister, der er med på det aktuelle krydstogt, der hedder ”10 dage i smukke Skandinavien”.

Det 165 meter lange skib bliver dermed fjerde og sidste krydstogtskib i sæsonen 2018.

Læs også Hundested vælter sig i succes: Nyt krydstogtskib indtager by

Faktisk har Saga Pearl II allerede været i Hundested tidligere i år. Første gang var tilbage i maj, hvor de mange turister ombord blev mødt af vinkende børn fra byens skoler og børnehaver, mens et vinkende vikingeskib i havet og spillende vikinger med lurblæsere på kajen gjorde indsejlingen festlig.

Fakta om SAGA PEARL II

Flag: Bermuda
Bygget: 1999
Vægt: 18.500 tons
Længde: 165 meter
Dybgang: 6,1 meter
Passagerer: 600

Ifølge Visit Nordsjælland er der planlagt sightseeingture til Frederiksborg Slot og Kronborg Slot, København og en fjordtur til Vikingeskibsmuseet i Roskilde. To gratis shuttlebusser til rådighed for passagerne som kører til de lokale attraktioner som havnen og byen, Knud Rasmussens Hus, Kikhavn og Skansen, inden de sejler videre klokken 18 med kurs mod Göteborg i Sverige.

Renoveret for 20 millioner pund

Saga Pearl II var kendt som Astoria indtil 2009 hvor skibet blev købt af Saga Shipping. Over 20 millioner pund brugte rederiet på det mest omfattende og mest kostbare renoveringsprojekt i rederiets historie. Alt blev gennemgået og opfrisket

Læs også Rekordstor dame på 44.500 ton er ankommet til Hundested

Skibets har seks passagerdæk med 253 kahytter hvoraf der er 60 er enkeltkahytter, 42 dobbeltkahytter og 25 kingsize kahytter. I kahytterne er der enkelt- eller dobbeltsenge, skrivebord, stort fladskærms-tv til underholdning, stor garderobe, minibar samt toilet med bad. En del kahytter har også egen balkon.

Skibet har fitness- og spafaciliteter samt en hår- og skønhedssalon. Der er også et sportsdæk med tennisbane og pool. Selvfølgelig har skibet sit eget krydstogtunderholdningsteam. Der er biograf og bibliotek.

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik