Stor aktion i København: Politiet anholder bandemedlemmer

Efter længere tids intensiv efterforskning har Københavns Politi i dag anholdt 12 personer på Amager og på Nørrebro.

Betjentene er glade og tilfredse ved Københavns Politi i dag. 

Man har nemlig anholdt flere bandemedlemmer, der sættes i forbindelse med adskillige af sommeren og efterårets skyderier i hovedstadsområdet. 

- Vi har arbejdet hårdt på at kunne stille disse folk til ansvar for deres handlinger, for den seneste tids skyderier på åben gade er selvsagt helt uacceptable. Vi prioriterer det, og vi håber, at vi med dagens aktion har taget et stort skridt mod at få stoppet uvæsenet, siger vicepolitiinspektør, Torben Svarrer, afdelingen for Organiseret Kriminalitet, Københavns Politi.

Mere præcist er i alt tolv banderelaterede personer nu anholdt.

Syv af disse er sigtet for drabsforsøg og medvirken hertil, ved den 31. juli at have afgivet skud med to forskellige pistoler mod en gruppe af personer, der opholdt sig på udendørs serveringen ud for Riccos Kaffebar, Holmbladsgade på Amager.

To personer blev ramt af flere skud. Begge personer overlevede.

To af de omtalte syv anholdte er ligeledes sigtet for medvirken til drabsforsøg d. 7. november på parkeringspladsen ved Bella Centeret. Til den sag er yderligere anholdt to personer der sigtes for medvirken til drabsforsøget ved Bella Centeret.

Der blev ved drabsforsøget afgivet adskillige skud mod to personer, der befandt sig i en bil på stedet. Den ene person blev ramt af et af skuddene i overkroppen, men kunne sammen med kammeraten selv flygte i bilen fra stedet. Efter en kort flugt standsede de ved et supermarked, hvorfra der blev tilkaldt hjælp. Den sårede blev efterfølgende opereret og overlevede.

Der forventes yderligere anholdelser i sagen.

Flere af de anholdte har i større eller mindre grad tilknytning til den bandegruppering der af politiet benævnes som ”Urbanplanen”.

En 21-årig mand med tilknytning til bandegrupperingen LFT - Loyal to Familia - er ligeledes i dag kl. 10.24 anholdt og sigtet for drabsforsøg mod en 19-årig mand den 27. oktober. 

Drabsforsøget skete i en kiosk på Bisiddervej i København NV. Forurettede blev ramt af flere skud, og han blev kørt til Rigshospitalet, hvor han blev opereret. Den forurettede blev selv anholdt på hospitalet og siden varetægtsfængslet for besiddelse af en skarpladt pistol, der blev fundet i nævnte kiosk. Der forventes yderligere anholdelser i sagen.

Henholdsvis den 25. november og den 4. december har Københavns Politi ligeledes anholdt to banderelaterede mænd. 

De er begge sigtet for drabsforsøg den 19. novmeber på gaden ud for Nordre Fasanvej 237, København N.

En person blev ramt af to skud. Det er politiets vurdering at der havde været en forudgående uoverensstemmelse mellem de to fængslede og den forurettede på en nærliggende Cafè. 

Slutteligt oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse, at de natten til i dag standsede en personbil på Møllegade på Nørrebro.  

Der blev i bilen fundet en sølvfarvet revolver med skarp ammunition i tromlen.

Der var to personer i bilen på 21 år og 23 år, begge med relationer til Bandegrupperingen LTF. 
 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik