Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

Støjgenerede borgere kan sove igen

Gode trafikforhold før borgernes søvnproblemer. Sådan lød budskabet fra Københavns Kommune, da DR København tidligere på året fortalte om borgeres store problemer med støj om natten på grund af vejarbejde. Men nu er kommunen vendt på en tallerken.

Håndteringen af problemet har ikke været god nok, lyder det fra Ivan Partov, områdechef i Center for Trafik:
- Natarbejde er et problem mange steder, specielt i indre by, men vi er blevet opmærksomme på, hvilke gener det giver borgerne, og det forsøger vi at tage højde for, siger han til DR København.
For nylig holdt Indre By Lokaludvalg et møde for at få diskuteret, hvordan man kan mindske borgernes frustrationer. Her var også kommunen repræsenteret, og budskaberne fra borgerne gjorde indtryk.
- Vi har fået en oplevelse af, at borgerne hellere vil have, at det tager lidt længere tid, og så ikke varer så mange timer hver nat, hvor vi tidligere har sagt, at det skal være færdigt hurtigst muligt, forklarer Ivan Partov til DR København.
Kommunen vil lade gravkøerne arbejde færre timer om natten og lover at blive bedre til at informere på forhånd om arbejdets varighed.
Cay Clemmensen, der bor ved Ny Kongensgade, hvor vejarbejdet blandt andet er i gang, er begejstret over udviklingen.
- Det mest positive er, at man har lyttet til det, vi sagde. At man godt kan lægge om i trafikmønstret, sådan at man kan klare mange af opgaverne om dagen.
Og det betyder så, at Cay Clemmensen kan tage den med ro:
- Når man har fået sin nattesøvn igen, så er det jo næsten som at blive genfødt, siger han til DR København.
Kun på dele af H.C. Andersen Boulevard vil man stadig grave videre nogle timer om natten