Støjberg giver ingen håndsrækning til Almedin

13.000 underskrifter i tre plastiksække blev for 16 dage siden afleveret til Inger Støjbergs embedsfolk. Nu har integrationsministeren svaret, og der er ingen håndsrækning til 18-årige Almedin og familien Fejzic.

18-årige Almedin Fejzic og hans familie står til at blive udvist til Bosnien på tirsdag d. 13. oktober. Et stort antal mennesker har kastet sig ind i kampen for, at de kan blive i Danmark.

Almedins klassekammerater fra Frederiksværk Gymnasium og HF har indleveret 13.000 underskrifter til Inger Støjberg, og hun har nu svaret. Frederiksborg Amts Avis er i besiddelse af brevet, og det lyder sådan her:

Kære lærer og elever fra Frederiksværk Gymnasium og HF.

Mange tak for jeres brev og underskrifterne, som har gjort indtryk på mig.

Jeg kan godt forstå, at det kan virke uretfærdigt, at udlændinge, der yder en indsats for at blive integreret i det danske samfund, ikke kan få lov at opholde sig i Danmark.

Udlændingesager er altid meget svære sager, fordi der er mennesker og menneskeskæbner involveret. Jeg kan derfor også godt forstå, at man bliver berørt af disse sager.

Jeg kan som følge af forvaltningslovens regler om tavshedspligt desværre ikke kommentere den konkrete sag. Det håber jeg, I har forståelse for.

Jeg kan dog generelt oplyse, at Folketinget har bestemt, at det kun er meget sjældent, at en person eller en familie kan få humanitær opholdstilladelse i Danmark. Det kan f.eks. være, hvor der er afgørende helbredsforhold, som taler herfor.

Med venlig hilsen

Inger Støjberg

Familien Fejzic har to gange fået afvist deres ansøgning om opholdstilladelse i Danmark.

Først søgte familien om humanitær opholdstilladelse, da faderen lider af skizofreni. Familien mener ikke, der er ordentlig behandling for sygdommen i Bosnien.

Siden har de ansøgt om opholdstilladelse med den begrundelse, at familiens to drenge, Almedin på 18 år og Almin på 14 år, har større tilhørsforhold til Danmark end til Bosnien.

Lige nu behandles en klage over det seneste afslag. Imens må familien berede sig på at rejse tilbage til Bosnien på tirsdag d. 13. oktober.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik