Foto: TV 2 Lorry

Støjplagede metronaboer foretrækker penge

380 naboer har foreløbig taget stilling til om de f.eks vil have økonomisk kompensation eller genhusning. Og langt de fleste vil have penge.

Nabopakken, der trådte i kraft 1. juli, giver metrobyggeriets godt 500 hårdest ramte naboer tre muligheder for støtte. Foreløbigt har 380 naboer taget stilling til, hvordan de vil hjælpes i perioden med aften- og natarbejde.

Det oplyser DR P4 København ifølge Ritzau.

Den økonomiske kompensation udregnes efter antal værelser i lejligheden. En etværelseslejlighed udløser en månedlig ydelse på op til 5.000 kroner, og den maksimale sats er 20.000 kroner om måneden svarende til over fire værelser.

Talsmanden for Metronaboer i København og Naboer til Nørrebroparken, Søren Sandahl, mener, at naboernes valg handler om, at man ikke vil være bundet af Metroselskabet. For pengene kan bruges til at bo i sommerhus eller købe feriebolig, lyder det.

- På den måde vælger naboerne garanteret mere frihed og mere fleksible løsninger, siger han til DR P4 København.

Erstatningerne på op til 20.000 kroner om måneden er blevet kaldt historisk høje. Søren Sandahl mener dog ikke, at det er for mange penge, når man er nabo til støjende byggeri.

- Man bliver udsat for helbredsskadelig støj, og så er det skadevolders pligt at kompensere. Det synes jeg ikke, at der er noget som helst mærkværdigt i, siger han.