Støjende motorveje: Borgmestre råber om hjælp

Borgmesteren i Vallensbæk råber blandt andre Transportminister Ole Birk Olesen op for at få økonomisk hjælp til at bekæmpe støjgener fra motorvejen.

- Vi bliver simpelthen ved. Vi accepterer ikke et nej. Det er så vigtig en sag, og staten løber fra deres eget ansvar. Det er mig simpelthen uforståeligt, sådan lyder det fra den konservative borgmester Henrik Rasmussen, Vallensbæk Kommune. 

quote Vi har sat en million af for at se, om vi kan støjsikre nogle af områderne. Vi som kommune forsøger at påtage os noget af det, som er statens problemer. 

Henrik Rasmussen, borgmester, Vallensbæk Kommune 

Borgerne i Vallensbæk- og Ishøj Kommuner har over længere tid været plaget af støjgener fra blandt andet Holbækmotorvejen, og det vil borgmestrene i de to byer nu sætte en stopper for. 

Vallensbæks borgmester har nu skrevet et brev til Transport -, bygnings - og boligminister Ole Birk Olesen og til samtlige partiers trafikordførere på Christiansborg, for at få økonomisk hjælp til at få reduceret de massive støjgener fra motorvejen. 

- Vi er nok den kommune i landet, som er mest plaget af støj, fordi vi har to store motorveje, siger Henrik Rasmussen, borgmester i Vallensbæk, siger Henrik Rasmussen til TV 2 Lorry.

"26 millioner kroner er ikke nok"

I finanslovsforslaget 'Et trygt og sammenhængende Danmark" er der i 2018 afsat 26 millioner kroner til støjbekæmpelse langs eksisterende statsveje. Ifølge Vallensbæk Kommune er det beløb dog slet ikke stort nok til at dække behovet for hverken Vallensbæk Kommune eller generelt på Vestegenen. 

- Alene i Vallensbæk er behovet for midler til bekæmpelse af støj fra Holbækmotorvejen i størrelsesordenen 60-90 millioner kroner. Det viser en rapport fra Rambøll, skriver de i brevet til ministeren og transportordførerne på Christiansborg. 

Brevet er underskrevet af både borgmester Henrik Rasmussen, viceborgmester Søren Wiborg, Kenneth Kristensen Berth, formand for gruppe O og Niels Jørgensen, der er formand for gruppe V i Vallensbæk Kommune. 

- Vi har sat en million af for at se, om vi kan støjsikre nogle af områderne. Vi som kommune forsøger at påtage os noget af det, som er statens problemer, siger Henrik Rasmussen til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Enhedslistens erhvervsordfører Victoria Velasquez

Enhedslisten vil give gavekort til millioner af danskere

vote-hilleroed.jpg

Magten kan skifte ved kommunalvalget i Hillerød - nu vil V og S vise deres forskelligheder

20150610-174750-3-1920x1644we.jpg

playDansk Folkeparti reagerer på regnskabsrod for 37 millioner kroner

vote-gribskov.jpg

Her kan magten skifte ved valget: Fire kommunalvalg – fire rævekager i Gribskov

Vallensbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere