Støjberg om Mary-sagen: - Jeg kan godt forstå, hvis det undrer

Mary Stewart Burgher stod til at blive smidt ud efter 32 år i Danmark, nu vil ministeren se på reglerne. Mens Dansk Folkeparti tilkendegiver, at de mener reglerne er som de skal være.

Efter 32 år i Danmark har amerikanske Mary Stewart Burgher fået afslag på sin ansøgning om opholdstilladelse. Sagen er dagen i gennem debatteret på sociale medier og ikke mindst Christiansborg. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, Venstre, udtaler sig nu i sagen. 

- Jeg kan godt forstå, hvis sagen her undrer mange danskere. Men sagen er, at hun er søgt hertil i en international organisation - og så kommer man hertil på lidt lempeligere vilkår. Nu arbejder hun så ikke længere, derfor skal hun have et nyt opholdsgrundlag. Det har hun ikke kunne få med de gældende regler, men jeg vil gerne se på om man på en eller anden måde kan smidiggøre det, siger ministeren.

- Jeg kan ikke være mere konkret i dag, men jeg er med på, hvis vi skal prøve at kigge ordningerne igennem, for at se om vi kan smidiggøre det lidt.

Sagen har vakt  stor undren hos både Enhedslisten, Alternativet og Radikale Venstre, som nu giver udtryk for, at der er noget helt galt med Udlændingestyrelsens afgørelse. 

- Der er ikke nogen, der fatter, hvorfor en kvinde der har været her i 32 år - og bidraget - smides ud af Danmark på søndag, siger Sofie Carsten Nielsen, integrations- og udlændingeordfører hos Radikale Venstre. 

Alternativets Josefine Fock er enig. Hun mener, at lovgivningen er for konform, når en sag som denne kan opstå. 

- Hun har været i Danmark i 32 år, og bliver afvist på den baggrund, at hun ikke har børn. Man bliver nødt til at se på den konkrete person.

- Det kan ikke nytte noget, at det er så konformt, at bare fordi man ikke er gift og har to børn, der er født i Danmark, så har man ingen tilknytning til Danmark, lyder det fra Josefine Fock. 

DF: - Vi laver ikke lovgivning på enkeltsager

Meldingen fra Dansk Folkeparti lyder, at reglerne er som de skal være.

- Det er en lidt træls sag. Men vi kan ikke lave lovgivningen om på baggrund af enkeltsager. Tilknytningskravet er vigtigt, og det står vi fast ved, siger DF'eren Christian Langballe og uddyber: 

- Lovgivningen er generel og gælder for alle. Det er forbudt at diskriminere, og det giver ind i mellem nogle akavede sager. Men sådan er lovgivningen.

Får lov at blive mens sag behandles

Ifølge den oprindelige melding fra Udlændingestyrelsen skulle Mary Stewart Burgher rejse ud af Danmark på søndag. men i dag har den 60-årige amerikaner fået en glædelig nyhed. Hun får nemlig lov til at blive i landet, mens hendes ankesag kører i Udlændingenævnet.

Du kan se Marys lykkelige reaktion i videoen her


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik