Støjberg: Grænsekontrol bliver langvarig

Grænsekontrollen er kommet for at blive, i hvert fald for en betydelig længere periode end først varslet. Sådan lyder det i dag fra Inger Støjberg.

De danske politibetjente og grænsevagter kan godt regne med, at den nærmeste fremtid vil udspille sig ved grænserne til Sverige og Tyskland.

For selv om regeringen foreløbig kun har forlænget grænsekontrollen frem til 23. februar, varsler udlændingeminister Inger Støjberg (V), at den omstridte kontrol kan blive længerevarende, skriver Jyllands-Posten.

- Umiddelbart er der mange ting, der indikerer, at vi kan komme til at have en grænsekontrol i en længere periode, siger Inger Støjberg til avisen.

I et brev til EU-Kommissionen, hvor hun begrunder tirsdagens foreløbige forlængelse, åbner ministeren samtidig for første gang for en fortsættelse af kontrollen ved grænserne i længere tid, "hvis den samlede situation ikke bliver forbedret i den nære fremtid, og den alvorlige trussel mod den indre sikkerhed består".

Det danske varsel bygger især på svenskernes transportøransvar og den fortsatte tilstrømning af flygtninge og migranter til Europa.

Svenskerne har i sinde at opretholde transportøransvaret i hvert fald frem til 12. maj.

- I og med at vi indførte vores grænsekontrol på grund af det svenske transportøransvar, ser jeg for mig, at vi kan komme til at forlænge ud over den periode, jeg har meddelt kommissionen i dag, lyder det fra Støjberg ifølge Jyllands-Posten.

Regeringen har nu to gange forlænget den midlertidige grænsekontrol.

Men ifølge EU's såkaldte Schengen-grænsekodeks må en periode med grænsekontrol ikke overstige seks måneder, medmindre der foreligger "ekstraordinære omstændigheder", hvor den i så fald kan forlænges op til to år.

Den danske grænsekontrol består konkret af 200 betjente, der foretager stikprøvekontroller.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bispeparken

Fandt 22 beboere med uddannelse fra udlandet - nu ryger boligområde af ghettoliste

20191202-185853-5-1920x1279we

Her er den nye ghettoliste - halvt så mange ghettoer i hovedstadsområdet

MUDI collage

Lokal flyttemand med gratis hjælp til brandramte familier: ”Det er det mindste, jeg kan gøre”

20191202-185848-6-1920x1280we

playNu kommer den nye ghettoliste: Her frygter man at blive Københavns tredje hårde ghetto

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere