Stjerneforfatters perfekte fridag: Det er sjovt at være old school

Forfatter Merete Pryds Helle kan godt lide et smukt dækket julebord, og så har hun ikke noget imod at blive kaldt oldschool. Se hendes anbefalinger nederst i artiklen.

Se afsnittet af Den Perfekte Fridag - med Merete Pryds Helle her.

 - Jeg kan godt finde på at stryge hvide stofservietter, indrømmer Merete Pryds Helle og fortsætter:

 - Det er meget old school, men det er sjovt at være old school, siger hun.

Forfatter Merete Pryds Helle har taget os med ind for at se julebordene hos Royal Copenhagen i programmet Den Perfekte Fridag.

Hun kan godt lide at kigge på de mange flotte juleborde og hente tips og tricks til sin egen borddækning.

En fast juletradition

Hendes seneste roman som hedder 'Vi kunne alt,' er en selvstændig fortsættelse til Folkets Skønhed.

Romanen 'Vi kunne alt' foregår i det Værløse, hvor Merete Pryds Helle selv voksede op som barn i 70'erne. En af de faste traditioner fra hendes egen barndom var turen ind til København for at se de kreative juleborde med sin mor. 

 - Jeg kan godt lide det, fordi det er legende. Vi skal ikke nødvendigvis købe noget, men vi kan få en god ide til noget, som vi selv kan gøre, siger hun. 

I år er det 55. år, at Royal Copenhagen i samarbejde med forskellige kunstnere laver de traditionsrige juleborde.

 

Vi dækker bord for familien

Forfatteren selv værdsætter et smukt dækket julebord. Faktisk mener hun, at det ikke kun drejer sig om lys og servietter men om omsorg.

 - Vi dækker bord i julen til vores familie. Familien har en særlig status i vores liv. Det er der, hvor vi mødes på kryds og tværs af, hvor vi ellers er i livet, siger hun.

 Et smukt dækket julebord er også en måde at give noget til hinanden på, og udvise interesse, mener hun.

 -  Jeg har nogle gange holdt jul med nogen, som slet ikke gjorde noget ud af borddækningen, og det var som om, der manglede noget. Men det var jo ikke fordi, der manglede en serviet - men der manglede en omsorg for situationen og for samværet, siger hun.

Du kan se hele programmet med Merete Pryds Helle i aften kl. 19:30 eller lige her:

Merete anbefaler

Julebordene hos Royal Copenhagen

Kan ses frem til 31. december på Amagertorv 6 i Kbh K.

Temaet i år blomster, og julebordene er lavet af florist og interiørdesigner Leif Sigersen, Helene Schjerbeck og Simone Bendix, som kendes for deres papirklippekunst, tekstildesigner Helene Blanche, fleuriste Effi Pingel, der arbejder i silke, kunstsmed Rasmus Andersen og papirkunstner Marianne Eriksen Scott-Hansen. Det er gratis at se julebordene.

 

Van Gogh på Arken

Udstillingen er udlånt af de hollandske Kröller-Müller Museum og kan ses frem til 20. januar.

Merete siger:  'Det er ikke nødvendigvis hovedværker, som man kender fra postkort og plakater, og fordi, vi ikke kender dem så godt, så kigger vi lidt mere på dem.' Entré voksne: 150 kr.

 

Kongens Have i de tidlige morgentimer.

Merete har lige fået en lille hund, som hun lufter i blandt andet Kongens Have, som hun beskriver som et fantastisk sted, lige når haven åbner kl. 6:00.

 

Kongens Fald på Det Kgl. Teater

Merete siger: Jeg har ikke set forestillingen endnu. Den har fået meget blandede anmeldelser, men den måde, som anmeldelser er blandede på, gør mig nysgerrig, og jeg glæder mig meget til at se den. Billetpriser: 100 til 490 kr.

 

Playlister på Spotify 

Hvis du har abonnement på Spotify kan man lave playlister.

Merete siger: Mine børn gør det med det største selvfølgelighed, men det er faktisk ikke alle, der ved, at man kan lave en playliste på Spotify - man kan tage alle sine yndlingsnumre og sætte dem i den rækkefølge man vil - ligesom man lavede bånd til sig selv i gamle dage. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik