Stjålet guldhorn fundet efter 40 år

Det var et stort tab for Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot, da den danske forfatter og salmedigter B. S. Ingemanns guldhorn blev stjålet fra museet i 1970. Tyven blev fanget, men hornet fandt man aldrig, og alle troede dengang, at det enestående stykke håndværk var tabt for altid, skriver Frederiksborg Amts Avis, tirsdag.

Nu, omkring 40 år efter, er hornet dukket op på en auktion i Amsterdam.
- Det er en fantastisk positiv overraskelse. Vi troede, at hornet var smeltet om, da tyven aldrig ville sige, hvor det var blevet af, fortæller Mette Skougaard, direktør for museet.
Hun var i sidste uge i Holland for at se hornet og få afklaret det spørgsmål, der havde trængt sig på, siden hun først hørte nyheden om, at et guldhorn var dukket op på Christie's auktion i Holland: Var dette horn det selvsamme, som blev fremstillet til Ingemann i anledning af hans 70 års fødselsdag i 1859, men senere stjålet fra sin plads på museet i Hillerød?
- Der er ingen tvivl. Der findes kun det ene horn, så det er helt unikt. Det blev lavet til Ingemann, det er rigt udsmykket, og der står endda på hornet, at det er Ingemanns. Vi blev meget glade for, at det er fundet igen, for det er en vigtig del af vores kulturarv, og det var et stort tab, da det blev stjålet, siger direktøren.
Museet har nu gjort krav på guldhornet over for dets nuværende ejer, der er bosat i Tyskland, og der venter derfor en del forhandlinger og juridisk arbejde, før hornet forhåbentlig vender tilbage til Hillerød.
- Jeg håber selvfølgelig, at den nuværende ejer erkender, at hornet er vores ejendom og afleverer det til os. Jeg kan ikke sige, hvor længe det kommer til at vare, men vi helmer ikke, før vi får det tilbage, siger Mette Skougaard.
Det Nationalhistoriske Museum kan ikke oplyse værdien på det stjålne guldhorn, men i 1970 vurderede politiet, at alene guld og ædelsten ville kunne indbringe 60-70.000 kroner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik