Stjal sprængstof og våben på Politigården

To hjemmeværnsfolk skal tirsdag for retten i en sag om et stort våbenlager, der blev fundet i en kælder på Østerbro.

På et tidspunkt i 2009 stjal en 41-årig hjemmeværnsmand over to kilo sprængstof, store mængder ammunition samt håndgranater og skydevåben fra et hjemmeværnsdepot på Københavns Politigård.
Det fremgår af en såkaldt retsmødebegæring mod de to hjemmeværnsmænd, som Ritzau har fået aktindsigt i. De to mænd på 41 og 50 år ventes tirsdag i Retten i Roskilde at tilstå tyveri og besiddelse af svimlende mængder våben og sprængstof.
Mændene blev anholdt i forbindelse med fundet af et gigantisk våbenlager i kælderen under en beboelsesejendom på Forbindelsesvej på Østerbro i København.
I tre sammenhængende kælderrum fandt politiet den 15. marts blandt andet over 30 forskellige skydevåben, store mængder ammunition, 2,2 kilo formbart sprængstof og 25 kilo sortkrudt.
Det tog hærens ammunitionsryddere seks-syv timer at tømme kælderlokalerne sammen med politiet.
- Da vi undersøgte effekterne fra Østerbro, viste det sig, at flere af tingene stammede fra hjemmeværnsdepotet på politigården, siger lederen af politiets særlige bandeenhed, Task Force Øst, politiinspektør Magnus Andresen.
Blandt de ting, der stammer fra Københavns Politigård er de 2,2 kilo sprængstof, to håndgranater, 25.000 stykker ammunition, to pistoler og bundstykker til let maskingevær.
Hvordan det er lykkedes den 41-årige at stjæle et mindre arsenal fra politigården, kan Magnus Andresen ikke komme ind på.
- Det kan jeg ikke sige, men det er muligt, at det kommer frem under sagen, siger han.
Den 41-årige er sigtet for at stjæle de store mængder våben og sprængstof på politigården. Herfra kørte han dem i sin egen bil til Sjælør Boulevard, hvor han afleverede dem til den 50-årige.
Fra Sjælør kørte den 50-årige våbnene til våbenlageret på Østerbro.
Det havde han ifølge sigtelsen delvist sammen med en våbenhandler fra Greve, der i øjeblikket sidder varetægtsfængslet, sigtet for at have leveret våben til rockergruppen Bandidos og et medlem af banden Black Cobra.
- Det skyldes, at våbenhandleren også havde nogle våben liggende på lageret, siger sagens anklager, fuldmægtig Lasse Biehl fra Task Force Øst.
Foruden våbenbesiddelse er de to mænd sigtet for at bringe andres liv og førlighed i fare ved at opbevare våben og sprængstoffer under en beboelsesejendom.
/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik