Stjal penge fra alvorligt syge børn under McDonald's-besøg

Tre mænd stjal indsamlingsbøsse fra McDonald's med penge til alvorligt syge børn.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 23.52. Foto: Vibeke Toft - Ritzau Scanpix

Hvis du nogensinde har købt en burger på McDonald’s, så har du sikkert også bemærket de indsamlingsbøsser, som typisk står placeret på disken.

Her kan kunderne spæde en skilling i kassen til Ronald McDonald Børnefond, som hjælper alvorligt syge børn med eksempelvis kræft.

Det var tre mænd tilsyneladende bedøvende ligeglade med, da de søndag aften besøgte McDonald’s på Nybroevej i Gentofte.

Ifølge Nordsjællands Politis døgnrapport indløb der klokken 23.52 en anmeldelse fra en af restaurantens ansatte, som må formodes at have været lettere chokeret.

Læs også Røveri mod Mcdonald's: Personale blev slået og truet med kniv

Ukendt beløb i kontanter

Ifølge den ansatte havde tre mænd forinden stjålet en indsamlingsbøsse fra Ronald McDonald Børnefond, som indeholdt et ukendt beløb i kontanter.

Ronald McDonalds Børnefond er en selvstændig, almennyttig fond, som har det primære formål at etablere og drive Ronald McDonald huse i Danmark - blandt andet på Rigshospitalet, hvor cirka 100 familier med alvorligt syge børn hvert år år, mens deres barn er indlagt.

Ifølge fondens hjemmeside får den hvert år støtte fra en lang række virksomheder og privatpersoner, men en af de største donationer kommer fra McDonald’s Danmarks gæster, der støtter via indsamlingsbøsser i restauranterne.

Ifølge fonden går der hvert år mindre end 10 procent af fondens samlede, årlige indtægter til drifts- og administrationsomkostninger, f.eks. udgifter til fundraising, indsamlingsarrangementer og regnskab. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik