Stjal breve og personnumre

To serbiskfødte mænd er ved Retten i Helsingør blevet idømt henholdsvis et år og tre måneders fængsel og syv måneders fængsel for systematisk svindel med intetanende borgeres personlige oplysninger.

Fængselsstraffene til de to mænd blev suppleret med udvisningsdomme på 12 år, skriver Helsingør Dagblad.

Numrene fandt de i breve fra offentlige myndigheder. Brevene lå i Post Danmarks postlagre i villakvarterer og andre bebyggelser i Helsingør og i det øvrige Nordsjælland, hvor de ventede på at blive omdelt.

Mændene brød de sparsomt sikrede postbeholdere op og stjal brevene.

Ved hjælp af personnumre, navne og adresser på hundredevis af borgere bestilte de i løbet af 2012 og 2013 mobiltelefoner og iPads hos danske teleselskaber og opsnappede pakkerne på lokale postkontorer i Helsingør og andre steder i Nordsjællands ved hjælp af falske fuldmagter.

Mændene var i stand til at se, hvornår pakkerne med apparaterne ville dukke op på de stedlige posthuse ved hjælp af postvæsenets såkaldte track and trace-system på internettet, som konstant giver kunden oplysninger om, hvor langt forsendelsen er nået i postgangen.

Inden de henvendte sig i postskranken havde de »fisket« postanvisningen op af modtagernes private postkasser.

Efter at have sikret sig varerne kunne mændene bruge telefonerne og tabletcomputerne uden hindringer. Først fire uger efter leveringen begyndte regningerne fra mobilteleselskaberne at dukke op hos de forbløffede »købere«.

Nordsjællands Politi i Helsingør, som har efterforsket sagen i et halvt år, fandt kun få af de leverede telefoner og iPads under ransagningen af de to serberes bopæle i Sverige sidste vinter. De var i langt de fleste tilfælde solgt videre eller sendt ud af landet til Serbien.

Politiet havde tiltalt de to mænd for i alt 60 tilfælde af svindel, der var foretaget på den beskrevne måde, og mændene tilstod. Reelt skulle der, efter hvad Helsingør Dagblad erfarer, have været tale om langt flere tilfælde formentlig langt over hundrede.

Det samlede beløb, som mændene var tiltalt for at have svindlet for, nåede op på 600.000 kroner.

Mændene er begge 32 år, og flere af ofrene for deres systematiske svindel er fra Helsingør og omegn. De har begge to udbedt sig betænkningstid med hensyn til en eventuel anke af fængselsdommene.

Mændene har siddet varetægtsfængslet i syv måneder, så den ene, der af politiet blev betegnet som »stik-i-rend-dreng« for den anden, blev løsladt efter retssagen. Den anden blev ført tilbage til arresten.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik