Stigbordene bliver ikke lukket trods vandscootersag

To personers hasarderede sejlads på vandscooter i Københavns Havn torsdag får ikke Københavns Politi til at lukke stigbordene i Sydhavnen - endnu.

Københavns Politi vil ikke lukke for stigbordene i Sydhavnen på trods af torsdagens sag, hvor to personer blev snuppet for at sejle hasarderet på en vandscooter i Københavns Havn.

Det oplyser Københavns Politi i et skriftligt svar til TV 2 Lorry.

Efter vandscooterulykken i 2017, der kostede to amerikanske udvekslingsstuderende livet, blev passagen med ind- og udsejling af Københavns Havn lukket for at holde vandscooterne ude.

Den løsning ønsker Københavns Politi ikke at genoptage af hensyn til de lovlydige brugere.

- Vi har et rigtig godt samarbejde om sikkerheden i Københavns Havn – ikke kun med By & Havn, men også med de lokale fritidssejlere. Vi synes, det ville være ærgerligt at straffe de borgere, der i dette tilfælde har hjulpet os ved at anmelde sagen, hvis vi lukkede stigbordet på baggrund af denne episode, skriver Københavns Politi.

Flere sager kan få Københavns Politi til et genoverveje

I januar gav Københavns Politi grønt lys til at åbne op for en enkelt sluse, så roere og sejlere i små motorbåde igen har muligheden for at benytte adgangen.

- Ordningen med det ene åbne stigbord er stadig forholdsvis ny, og vi evaluerer den løbende. Hvis det viser sig, at episoderne med vandscootere i Inderhavnen stiger i omfang, vil vi kigge på, om der er behov for at lukke det igen, skriver Københavns Politi.

Politiet minder om, at vandscootere, jetski, vandski samt windsurfing og andre vandsportsaktiviteter ikke er tilladt i Københavns Havn.

Stigbordene i den sydligste ende af Københavns Havn blev i dag lukket for ind og udsejling i forbindelse med, at sommeren snart begynder.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik