Stig Grenov genopstiller ikke som formand for Kristendemokraterne

Stig Grenov har besluttet ikke at genopstille som formand for KD.

Efter syv år som formand har Stig Grenov besluttet, at han ikke vil genopstille som landsformand for Kristendemokraterne.

Han anbefaler at stemme på næstformand Isabella Arendt, skriver han i en meddelelse.

- Processen frem mod beslutningen har været længe undervejs. Imidlertid har tiden efter valgets udskrivelse for alvor gjort det klart, at det er tid til nye kræfter og visioner i spidsen for partiet, siger han.

Han trækker sig som formand ved partiets landsmøde den første weekend i oktober, siger han til TV 2. 

Kort efter udskrivelsen af valget trak han sig som spidskandidat. I mellemtiden har 26-årige Isabella Arendt varetaget hans erhverv som formand.

Sådan lød det fra Stig Grenov, da han ved et pressemøde tidligere på måneden sygemeldte sig med stress.

Hun beskrives som partiets store håb i jagten på at komme i Folketinget for første gang i 14 år.

- Isabella har igennem år udvist en kæmpe arbejdsindsats og dertil kløgt, format og overblik i praktisk håndtering af den politiske dagsorden. Det er min overbevisning, at Isabella vil styrke partiets stærke holdånd og føre KD videre ind i en ny tid, siger Stig Grenov.

Stig Grenov stiller op til Folketinget Københavns Storkreds.

Selv om han træder tilbage som formand, søger han stadig vælgernes gunst ved folketingsvalget 5. juni og anbefaler, at man stemmer på ham.

- Selvfølgelig skal man da det, vi kan ikke alle være formand. Man skal lave det bedste hold, og jeg vil absolut være en god del af det hold, der skal sidde på Christiansborg, siger han.

Han fik 1029 personlige stemmer ved seneste folketingsvalg i 2015.

Isabella Arendt er klar til opgaven som formand, skriver TV2.

- Som Stig også selv siger det, så er han kørt træt. Og det er tid til et generationsskifte. Jeg er klar til at løfte den opgave, såfremt landsmødet til oktober synes, at det er en god ide, siger Isabella Arendt til TV2.

Ritzau


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik