Stevns sætter entreprenørskab på børns skoleskema

Stevns Kommune har taget første skridt mod entreprenørskab på børns skoleskema. 

Iværksætteri har aldrig været hottere.

Tænk bare på DR’s seermagnet ’Løvens Hule’, eller det voksende persongalleri af danske erhvervskendisser, som har tjent styrtende på egne forretningsidéer og i dag nyder samme status som rockstjerner.  

Måske er det netop derfor, at iværksætteri de senere år er gået hen og blevet et ungdomsfænomen og noget, som man nu har valgt at gå langt som at sætte på børns skoleskema i Stevns Kommune.

Mandag tog kommunen således første skridt mod skemalagt entreprenørskab på kommunens tre folkeskoler.

quote Ved at koble den teori, de unge lærer i klasseværelset, med den virkelighed, der er i virksomhederne, tror vi på, at de unge får både mere mod og lyst til at arbejde med folkeskolens fag

Steen S. Hansen, formand for Børn, Unge og Læring

Det skete på et kick off-møde, hvor Stevns Kommune, kommunens skoler og erhvervslivet satte gang i et spritnyt projekt, som i al sin enkelhed ud på, at folkeskolerne og lokale virksomheder går sammen om at udvikle et undervisningsmateriale til udskolingen med fokus på entreprenørskab.

- Vi har en klar målsætning om, at flere skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Ved at koble den teori, de unge lærer i klasseværelset, med den virkelighed, der er i virksomhederne, tror vi på, at de unge får både mere mod og lyst til at arbejde med folkeskolens fag, fordi de har set i virkeligheden, hvad de kan bruge deres viden til, udtaler Steen S. Hansen, formand for Børn, Unge og Læring, i en pressemeddelelse fra kommunen.

Guld værd

Mikkel Lundemann Rasmussen, som er formand for Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme på Stevns,  supplerer med, at de stevnske virksomhedsledere har en indgående viden om, hvilke menneskelige og faglige kompetencer, der skal til for at drive en moderne virksomhed.

- Den viden er guld værd, når vi skal sammensætte et undervisningsmateriale. Samtidig er virksomhederne selv med til at forme fremtidens medarbejdere og iværksættere, hvilket jeg ser en stærk synergi i, siger han i pressemeddelelsen.

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Stevns Kommune og Stevns Erhvervsråd, og er støttet økonomisk af Fonden for entreprenørskab med henblik på at frikøbe lærerne, så de får tid til at arbejde med undervisningsmaterialet.

Projektet starter i august 2019 med forventet afslutning i marts 2020. Hermed er der god tid til at tænke undervisningsmaterialet ind i planlægningen for skoleåret 2020/21.

Lige nu har fem lokale virksomheder meldt sig til projektet. Det drejer sig om Cykelrevisoren ApS, HF Butikken, KB Auto, Stevns Print / Repairshoppen og Engvang Frugt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik