Stenkast på Christiania: Kvinde og barnevogn næsten ramt

En betjent blev sparket i skridtet, da unge blev anholdt for at kaste sten og kanonslag mod politiet onsdag.

En kvinde, der gik tur med sin barnevogn ved Christiania i København, kunne have mistet livet, da en gruppe unge begyndte at kaste sten og kanonslag mod politiet onsdag eftermiddag.

Kun en meter bag hende blev en stor sten knust mod en mur, oplyser politiets særafdeling Task Force Pusherstreet.

- Politiet er ude for at lave en færdselskontrol på Prinsessegade. På et tidspunkt råber nogle personer, at hvis de ikke fjerner sig, bliver de stenet.

- Så begynder de at kaste sten og kanonslag ud på gaden. De står inde i det grønne område og kaster der, hvor man forventer, hvor politiet er. Men de kan ikke se, hvad de rammer, for de tyrer bare sten af sted, siger vicepolitikommissær Steffen Th. Steffensen.

Kunne lige så godt have ramt en skolepige

I alt bliver der kastet to kanonslag og "mange sten", der havde en størrelse svarende til cirka to knyttede næver.

- Det er fuldstændig uacceptabelt. De kunne lige så godt have ramt en lille pige med sin skoletaske. En kvinde kommer gående med sin barnevogn, og kun en meter bag hende knuses en stor sten mod væggen.

- Den kunne lige så godt have ramt hende lige i hovedet, og så var hun død, siger Steffen Th. Steffensen.

Nogle af betjentene løber ind på Christiania, hvor de forsøger at fange stenskytterne. Det fører til to anholdelser, hvor en betjent bliver udsat for vold.

Voldsom anholdelse

- En af anholdelserne er af en ung mand, som ikke vil overgive sig. Det betyder, at anholdelsen bliver voldsom, og en kollega bliver sparket i skridtet, siger vicepolitikommissæren.

Den anholdte er 21 år og vil senere torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør.

Ifølge politiet har han med sikkerhed kastet sten, og han er derfor sigtet for forsøg på grov vold, vold mod politiet, optøjer i forening og for at have bragt andres liv og førlighed i fare.

En anden anholdt, kan politiet ikke bevise, har kastet med sten. Han vil dog blive sigtet for at have lavet optøjer i forening og for noget hash, som politiet fandt på ham ved anholdelsen.

Flere episoder med stenkast

Den seneste tid har politiet ved Christiania ifølge Steffen Th. Steffensen været udsat for flere episoder, hvor personer har kastet sten mod betjentene.

Tidligere i januar blev der kastet sten både mod betjente til fods og i patruljevogne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik