Stein Baggers guldure solgt for en million kroner

Salget af fem luksusure på auktion sikrer en million kroner til konkursboet efter IT Factory.

Mandag var fem af Stein Baggers luksusure under hammeren hos auktionshuset Bruun Rasmussen. Tilsammen hentede de fem ure en million kroner tilbage til de kreditorer, der mistede store summer ved IT Factorys konkurs i 2008.

De fem ure er af mærkerne Rolex, Zenith og Vacheron Constantin, og især det sidstnævnte er noget ud over det sædvanlige. Uret stod da også for over halvdelen af dagens høst.

590.000 blev luksusuret solgt for. Vurdering fra Bruun Rasmussen inden dagens auktion lå på 500.000 til 700.000 kroner.

- Vacheron Constantin har lavet ure siden 1755. Det er verdens ældste urfirma med kontinuerlig produktion, siger Kristian Haagen, vurderingssagkyndig ved Bruun Rasmussen.

- Det er et exceptionelt ur, som koster omkring 1,6 millioner kroner, hvis du går ind og bestiller det i dag, siger han.

Det er kurator ved konkursboet efter IT Factory advokat Boris Frederiksen der havde sat de fem ure på auktion.

Kreditorerne blev påført store økonomiske tab ved selskabets konkurs i 2008.

I begyndelsen af maj vandt IT Factorys konkursbo ejerskabet over de fem ure og 16 kunstværker til en samlet værdi af knap syv millioner kroner efter fire års tovtrækkeri med Stein Baggers personlige konkursbo.

En del af kunstværkerne, som blandt andet er lavet af Asger Jorn og Kurt Trampedach, skal under hammeren ved Bruun Rasmussen tirsdag.

Stein Bagger blev i juni 2009 idømt syv års fængsel efter at have erklæret sig skyldig i svindel for 831 millioner kroner. Siden kostede sagen også hans svenske partner, Michael Ljungman, en tilsvarende dom.

De to fik tilsammen konfiskeret 100 millioner kroner, og Sporingsgruppen under Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet er i fuld gang med at inddrive så mange af de penge som muligt til glæde for kreditorerne i IT Factory-boet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik