Stein Bagger sigtet igen

Den svindeldømte Stein Bagger er sigtet for at drive virksomhed, selv om han er fradømt retten til det.

Bagmandspolitiet har sigtet den bedrageridømte forretningsmand Stein Bagger for ulovligt at have drevet forretning og dermed overtrådt sin dom fra 2009.

Det fortæller statsadvokat Jens Madsen fra Bagmandspolitiet til Ritzau.

- I den dom, han fik for et par år siden, der var der også et spørgsmål om rettighedsfrakendelse. Vi er inde at kigge på, om han overholder de betingelser, der blev udsted i forbindelse med dommen, siger Jens Madsen.

- Vi har en mistanke om, at det muligvis ikke er tilfældet, og det er vi så ved at undersøge, siger han.

Jens Madsen vil ikke fortælle nærmere om, hvordan Stein Bagger angiveligt skulle have drevet virksomhed, mens han har afsonet sin straf.

- Sagen drejer sig om, hvorvidt han kan siges at have været så aktiv, at han har indgået i ledelsen i en virksomhed, siger Jens Madsen.

Ifølge Ekstra Bladet grunder politiets anklager i, at Stein Bagger via dæknavnet Steen Bech reelt har været daglig leder af firmaet Dansk-Selfstorage.dk.

Ekstra Bladet skrev på baggrund af interne dokumenter fra firmaet i lørdags, at Stein Bagger i virkeligheden ikke blot var praktikant i virksomheden, men havde ansvar for "finansiel controlling" og "business development".

Den såkaldte rettighedsfrakendelse, som den nye sag drejer sig om, er en helt almindelig foranstaltning i forbindelse med svindeldomme mod personer i virksomhedsledelser.

Retten har mulighed for at forbyde dømte personer at deltage i bestyrelser, direktioner eller på anden måde indgå i virksomhedsledelse.

En anden kendt svindeldømt dansker, Klaus Riskær Pedersen, blev tidligere i år dømt for at have overtrådt en sådan rettighedsfrakendelse.

Ligesom Stein Bagger havde Riskær overtrådt sit forbud mod at indgå i ledelsessammenhæng, mens han afsonede en fængselsdom.

Riskær blev idømt halvandet års fængsel, men blev i samme forbindelse dømt for skyldnersvig, hvilket var den primære grund til den hårde straf.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

retten i Roskilde

78-årig dømt for hvidvask af næsten 50 millioner kroner

brand ishøj

Beboere skal genhuses efter brand i Ishøj

Maria-sagen

Politiet leder nu efter forsvundne Maria i skovområde - frygtes dræbt

Retten i Lyngby

Unge dømt - narrede ældre til at købe guldbarrer

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere