Stein Bagger nægter sig skyldig i underslæb

Stein Bagger nægter at have begået underslæb, og at han trodsede et forbud mod at arbejde som direktør.

Den dømte storsvindler Stein Bagger nægter fredag i Københavns Byret, at han har begået underslæb for op mod en kvart million kroner.

Bagger er sammen med en anden mand tiltalt for at have svindlet i regi af et flytte- og opbevaringsfirma, mens Stein Bagger afsonede sin dom på syv års fængsel, som han fik i kølvandet på virksomheden IT Factorys kollaps.

Anklager Malene Rysgaard fra Bagmandspolitiet mener desuden, at Stein Bagger reelt fungerede som direktør i virksomheden, selv om den medtiltalte var registreret som direktør. Men ifølge Rysgaard var den anden mand blot en stråmand.

Bagger må slet ikke være direktør, for den ret blev han frakendt, da han i 2009 blev dømt for svindel for mere end 800 millioner kroner. Bagger er derfor også tiltalt for at overtræde det forbud.

Formiddagen er gået med afhøring af Baggers medtiltalte. Baggers advokat, Anders Nemeth, meddelte dog indledningsvist, at Stein Bagger nægter sig skyldig i anklagerne mod ham.

Den medtiltalte fortæller, at han mødte Stein Bagger i foråret 2011 gennem en cykelkammerat, Per, som kendte Bagger.

Den medtiltalte besøgte Stein Bagger, som på det tidspunkt sad i Vridsløselille Statsfængsel, og senere kom det i stand, at Bagger i forbindelse med en uddannelse, han tog i fængslet, skulle i praktik i den medtiltaltes virksomhed.

Den medtiltalte har været selvstændig i 25 år. Frem til 2011 har han i 15 år drevet et flytte- og opbevaringsfirma, som gik konkurs.

Malene Rysgaard mener, at manden i forbindelse med konkursen har fusket med salg af nogle containere og på den måde snydt sine kreditorer for 225.000 kroner.

Derudover har den medtiltalte ifølge anklageren sammen med Stein Bagger begået underslæb ved at sælge nogle leasede trucks.

Stein Bagger bliver afhørt i sagen i næste uge. Der ventes dom i sagen sidst i november.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Magnus Buhl Hansen

playMagnus Buhl Hansen blev dræbt af vanvidsbilist på Langebro - retssagen er udskudt

20200216-111000-L-1920x1280we

Fire mænd dømt i spektakulær sag om kokain fra fragtskib

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere