Statsrevisorer kræver limousine-redegørelse

Et bredt flertal blandt de politisk valgte statsrevisorer kræver nu en nærmere redegørelse for afgående rigsrevisor Henrik Otbos udbredte brug af limousine-kørsel på skatteydernes regning.

Det bekræfter statsrevisor og S-gruppeformand Mogens Jensen over for Ekstra Bladet.
- Der kan være fornuft i, at rigsrevisor har haft adgang til en vis limousinekørsel i forbindelse med knæ-operationer. Men de konkrete eksempler, som Ekstra Bladet kan berette om i dag, gør, at statsrevisorerne ønsker en nærmere redegørelse om den tidligere rigsrevisors adgang til limousinekørsel. Herunder ikke mindst hvilke retningslinjer, der har dannet grundlag for limousine-ordningen, siger Mogens Jensen til Ekstra Bladet.
Kravet fra statsrevisorerne kommer efter at Ekstra Bladet i dag kunne afsløre, at Henrik Otbo, der var rigsrevisor frem til 1. marts, gennem de sidste fem år har kørt i lejet limousine med chauffør for godt 252.000 kroner.
Til og fra lufthavnen
Akter, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, afslører, at Otbo havde tilladelse til at benytte limousine i en periode efter at han var blevet knæ-opereret tilbage i 2007.
Men Otbo har lige siden fortsat med at leje limousine - f.eks. i forbindelse med udlandsrejser, hvor han så har ladet sig fragte til og fra hjemmet i Farum til lufthavnen i Kastrup i limousine med chauffør.
Der er eksempler på at udgiften til Otbos kørsel med limousine på udvalgte dage har stået skatteyderne i mere end 5000 kroner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik