Statsministeren mødes med demonstration i Mjølnerparken

Beboere i Mjølnerparken er skuffede over, at statsminister Lars Løkke bruger deres faciliteter til at præsentere ”diskriminerende udspil”.

Beboerne fra Mjølnerparken på Nørrebro ikke er inviterede, når Lars Løkke og flere andre ministre ved middagstid fremlægger det omdiskuterede ”ghettoudspil” i boligområdets beboerhus.

Det er under al kritik, mener formand og næstformand i afdelingsbestyrelsen i Mjølnerparken, der derfor har arrangeret en demonstration. 

- Alt det her, som Lars Løkke vil tale om, vedrører os som beboere og menneske. Det er os, vores liv, vores fremtid. Og så har der ikke være nogen som helst form for dialog med os som mennesker og beboere overhovedet, siger formand for Afdelingsbestyrelsen i Mjølnerparken, Mohammad Aslam, til TV 2 Lorry.

Udspillet præsenteres i boligområdets fælleshus, som boligselskabet har stillet til rådighed for regeringen. Der skulle ellers have været gymnastik for områdets ældre på tidspunktet, men det har boligselskabet valgt at annullere.

- Vi er meget skuffede over den måde, det kommer til at foregå på: at de smider et ældre gymnastikhold ud af vores beboerhus, så Lars Løkke kan få tid til sit show, siger Mohammad Aslam.

Klokken 10:30 vil en fredelig demonstration foregå på Hothers Plads i Mjølnerparken.

- Statsminister Lars Løkke præsenterer regeringens diskriminerende ”ghetto”-udspil på torsdag d. 1. marts og har valgt at rykke ind i Mjølnerparken for at holde det. Regeringen har travlt med at præsentere rækkevis af diskriminerende forslag, som indskrænker demokratiet for specifikke grupper, der bor i områder som Mjølnerparken, lyder det i invitationen til demonstrationen.

Formand Mohammad Aslam forklarer: 

- Det virker besynderligt, at Lars Løkke og hans ministerhold har været i dialog med dem, der ejer murstenene, og ikke beboerne eller beboerrepræsentanterne. Det fortæller os lidt om Lars Løkkes holdning til os som mennesker, siger han.

Klokken 12.30 holder afdelingsbestyrelsen derfor deres eget pressemøde, hvor de kommenterer på statsministerens udspil.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik