Foto: Lorry

Statsforvaltningen undersøger Frank Jensens rolle i Eurovision

Statsforvaltningen undersøger nu Københavns Kommunes overborgmester, Frank Jensen (S). Venstre, De Konservative og Liberal Alliance mener nemlig ikke, at Frank Jensen har givet hverken Borgerrepræsentationen eller økonomiudvalget fyldestgørende informationer i forbindelse med det store Eurovision-underskud, skriver metroxpress.

»Det er både Frank Jensen og hele forvaltningen, der har været repræsenteret i præsidiet og hele tiden været informeret om, hvor slemt det har stået til med økonomistyringen. Hvorfor er der ikke blevet grebet ind?« lyder det fra Jens-Kristian Lütken (V), medlem af Københavns Borgerrepræsentation.

Metroxpress har tidligere kunnet fortælle, hvordan Frank Jensen og Københavns Kommune blev oplyst flere måneder inden showet, at DR mente, at Eurovision var underbudgetteret.

Den besked kom bare ikke videre til Borgerrepræsentationen eller økonomiudvalget i Københavns Kommune, der har betalt over 23 millioner kroner for Eurovision.

»Det er ikke oplysninger, vi har fået forelagt som beslutningstagere i Københavns Kommune. Så hvis det er korrekt, så mener jeg, at vi er blevet underinformeret, og så har vi truffet beslutninger på et mangelfuldt grundlagt,« siger Rasmus Jarlov (K), medlem af Københavns Borgerrepræsentation, til metroxpress.

Overborgmester Frank Jensen frygter dog ikke en sag hos Statsforvaltningen. I en e-mail til metroxpress skriver han:

'Både Borgerrepræsentationen og økonomiudvalget fik klar besked om, at et ekstra tilskud var en forudsætning for, at Eurovision kunne gennemføres som planlagt. Det skete blandt andet, da Borgerrepræsentationen behandlede sagen om ekstra tilskud den 13. marts.'