Stationsgraffiti bliver fjernet

Togpassagerer kan se frem til renere stationer. Banedanmark skal fjerne graffiti ved stationerne i hovedstadsområdet og større provinsbyer. Det skriver metroXpress.

Det skal være slut med, at elevatorer, gangtunneler og andre af Banedanmarks anlæg ved togstationerne i hovedstadsområdet, Århus, Odense og andre større provinsbyer gror til i graffiti. Det har transportforligs­kredsen - VKO og de radikale - netop indgået en aftale om. Det sker efter, at metroXpress i marts satte fokus på, at Banedanmark stort set ikke bruger penge på at fjerne graffiti. Med aftalen skal Banedanmark fra den 1. januar 2010 begynde at fjerne graffitien. Den radikale transport­ordfører, Johs. Poulsen, glæder sig over, at det lykkedes at lande en aftale.
- Det ser ikke lige kønt ud alle steder. Men nu bliver graffitien fjernet de steder, hvor der er flest passagerer, siger han til metroXpress.
I første omgang vil graffitibekæmpelsen køre som et et-årigt forsøg. Politikerne har afsat ni millioner kroner til at fjerne graffitien i hovedstadsområdet, mens Banedanmark selv må vurdere, hvor mange penge der skal bruges på opgaven i provinsen. Pengene tages fra en Banedanmark-pulje på 85 millioner kroner, som ellers var afsat til støjbekæmpelse. Efter forsøgsperioden vil forligskredsen vurdere, om forsøget skal gøres permanent, fortsætte som forsøg, eller om det skal lukkes ned, hvis det ikke har virket godt nok. »Hvis det ikke virker, må vi se på, hvad der så skal gøres, slutter Johs. Poulsen til metroXpress.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

metaldetektor

Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

unge hjemløse

Slut med unge sofa-sovere: København opfører 36 ’skæve boliger’

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere