Stat og regioner forhandler videre efter forlig i kommuner

Mens parterne på det kommunale område ånder lettet op med en aftale i hus, forhandler stat og regioner videre.

Mens topforhandlerne på det kommunale område synligt lettede fredag kunne præsentere en aftale om nye overenskomster i Forligsinstitutionen, så forhandles der fortsat videre andetsteds i samme bygning.

Her er parterne i stat og regioner fortsat samlet om forhandlingsbordene for at få aftaler på plads og dermed undgå en historisk storkonflikt.

- Jeg håber, at nogle af de gode aftaler, vi har lavet i kommunerne, kan overføres på regionerne, siger Bente Sorgenfrey, formand for hovedorganisationen FTF. 

- Jeg håber selvfølgelig også, at man lander en aftale på det statslige område, så vi kan få lukket alle tre områder, siger formanden for FTF, der blandt andet er hovedorganisation for lærere og sygeplejersker.

Netop sygeplejerskerne er en af de grupper, der indtil videre står uden for det delforlig, der blev indgået på det regionale område natten til onsdag.

Formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, er topforhandler for de ansatte i regionerne. Hun har siddet med ved begge forhandlingsborde.

Grete Christensen er tilfreds med den aftale, hun var med til at lande på det kommunale område, inden hun skulle tilbage til forhandlingerne med regionerne.

- Det vigtigste ved det her forløb er, at vi har stået så meget sammen, som vi har, og har været i stand til at presse lønrammen og afskaffe privatlønsværnet, siger hun.

- I den kommunale aftale har vi fået en anden formulering omkring spisepausen. Det er vigtigt for os. Den aftale, som LO-forbundene indgik med regionerne, bekræfter, at det er en kutyme. Men vi mener, at det sådan set er en ret, siger hun.

 

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik